Verlinden schiet SSS'18 naar zege

SSS'18-Real Lunet: 4-2. (3-0). Doelpunten Koen Verlinden (3), eigen doelpunt.

Overloon | Waar het seizoen voor SSS'18 'normaal' begint met een wedstrijd tegen naaste rivaal Volharding, startte de ploeg dit seizoen in de tweede klasse H met een thuiswedstrijd tegen het onbekende Real Lunet uit Vught. Veel mensen bleven zondag vanwege het natte weer thuis en misten daardoor een hoop – mooie – doelpunten. Het was voor het Overloonse team billenknijpen tot de laatste seconde, maar uiteindelijk sleepte de thuisploeg de drie punten binnen.

De eerste twintig minuten waren voor de Overloonse ploeg. Met fris, aanvallend spel werd de tegenstander overrompeld. Na deze 'blitz'start stond er een afgetekende 3-0 score op het bord. Nadat Koen Verlinden in de vijfde minuut alleen voor doelman De Vries verscheen en de bal net iets te ver van zijn voet liet springen, waardoor de keeper nog redding kon brengen, was het twee minuten later wel raak. Een strakke, scherpe voorzet van Bas Joosten werd door een Lunet-speler achter de eigen doelman geschoven: 1- 0. In de vijftiende minuut rondde Koen Verlinden een mooie aanval effectief af: 2 – 0, en vijf minuten later scoorde dezelfde speler, weer op aangeven van Bas Joosten, zijn mooiste treffer: 3 – 0. De toeschouwers keken vanonder hun paraplu verbaasd naar elkaar, maar het was echt 3-0. Het grote minpunt was dat de voorzet van Joosten zijn laatste balcontact was, want de snelle aanvaller moest geblesseerd het veld verlaten. Het leek een makkelijke middag voor de thuisploeg te worden, maar daarvoor herbergde de Vughtse ploeg te veel kwaliteit. De gasten kwamen steeds beter in de wedstrijd. Met technisch verzorgd spel probeerden ze hun gevaarlijke spitsen in stelling te brengen en dat lukte steeds beter. In de dertigste minuut was het Yasin Uluman die de 3 – 1 maakte en in de 42ste minuut schoot de andere spits –Jaouad Chraou- schitterend raak: 3-2. Het publiek en de spelers waren blij met het rustsignaal, maar niet gerust op het vervolg. De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk. Waar iedereen gedacht had dat Real Lunet meteen vol gas zou geven kwam (gelukkig) wat bedrogen uit. Wél moest SSS-doelman Thomas Massop in de 50ste minuut redding brengen op een strakke schuiver. De Vughtse ploeg hanteerde te veel de lange bal. Overloon kwam er wel steeds moeilijker uit en de kans op 3 – 3 leek groter dan die op 4 – 2. Toch gebeurde het laatste. Koen Verlinden ontfutselde in de 68ste minuut de rechtsback van Real Lunet de bal en scoorde schitterend. Zijn derde en Overloons vierde: 4 – 2. Het leek 'kat in het bakkie', maar Lunet bleef aandringen. In de 85ste minuut scoorde Yasin Uluman wederom de aansluitingstreffer: 4 – 3. SSS'18 zat er bijna doorheen, maar slaagde er met sterk verdedigend spel toch in de eerste drie punten over de streep getrokken.