Afbeelding
Foto:

Korfbalsters racen op circuit

Ysselsteyn | Onder leiding van instructeur Pieter Blaak van rijschool PB in Ysselsteyn scheurden Janne Gellings, Jolijn Spreeuwenberg en Monique Janssen zaterdagmiddag over Raceway Venray in Ysselsteyn. Het circuit stond ruim een uur in het teken van een van de challenges voor het Peel en Maas TV Sportgala Venray, dat op maandag 17 december wordt gehouden in Zaal Zeven van Asteria.

The Challenge is dit jaar het thema van het gala. Bekende Venraynaren gaan een sportieve uitdaging met zichzelf en met anderen aan. Ook worden er enkele uitdagende wedstrijden op touw gezet, waaronder het raceduel tussen de korfbalsters Janne Gellings van Oranje Wit, Jolijn Spreeuwenberg van De Peelkorf en Monique Janssen van Merselo. De korfbalsters van SVOC'01 waren helaas verhinderd.

Wie van de drie racedames de snelste tijd reed, wordt tijdens het sportgala bekendgemaakt. De bezoekers van het sportgala gaan namelijk 'wedden' wie de uitdagingen wint. Degenen die de meeste uitdagingen goed hebben geraden, winnen leuke prijzen.

Tijdens het sportgala worden tevens de prijzen voor sportman, sportvrouw, sportteam, sporttalent, sporter met een beperking, trainer/coach en vrijwilliger van het jaar uitgereikt. Daarnaast wordt ook de breedtesportprijs van de gemeente Venray toegekend. De kaartverkoop voor het sportgala start medio november. Kaartjes kosten 6.50 euro, inclusief een consumptie.


SVOC'01 haalt opnieuw uit

Tovido-SVOC'01 2-10 (2-8). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (3x), Linda Claessens, Marloes Cox, Kelly Wismans, Maartje Janssen, Aniek Sanders, Astrid Classens, Sofie de Mulder.

Esch | Na drie wedstrijden in de overgangsklasse is SVOC'01 nog altijd zonder puntverlies. Tovido werd zondagmiddag aan de zegekar gebonden in Esch.

"De tegenstander was voor ons erg onbekend, maar we speelden erg goed met gevarieerde aanvallen", vertelt aanvoerder Astrid Classens. "In de tweede helft was het vooral koud en regenachtig, goed korfballen was bijna onmogelijk."