Afbeelding

Herdenking Slag om Overloon

Overloon | Zondagmorgen herdacht Commemorative Airborne Foundation Europe (CAFE) alle slachtoffers van de Slag bij Overloon op de oorlogsbegraafplaats in Overloon.

De Slag om Overloon (ook bekend als Operatie Aintree) is de geschiedenis ingegaan als de enige tankslag die op Nederlands grondgebied plaatsvond tijdens de geallieerde bevrijdingsoperaties van 30 september tot 18 oktober 1944. Van een tankslag is echter nooit sprake geweest. De parachutistendropping ter herdenking aan alle slachtoffers die vielen tijdens de Slag om Overloon op het Maarsven in Vierlingsbeek werd vanwege de laaghangende bewolking eerder op de morgen afgelast.

Er zouden 30 à 40 parachutisten in drie vluchten uit een originele Dakota springen, maar helaas gooide het weer roet in het eten.

Foto: Albert Hendriks.


Tien jaar Hummeltjeshonk

Vierlingsbeek | Op 1 november bestaat Kinderopvang Hummeltjeshonk tien jaar.

Op vrijdag 2 november is er een reünie van 14.00 tot 18.00 uur voor alle stagiaires, vraagouders en hun kinderen van toen en nu om ze te bedanken voor alle mooie en bijzondere momenten en voor het vertrouwen in Hummeltjeshonk. Op zaterdag 3 november is er een open dag van 9.00 tot 13.00 uur om iedereen de gelegenheid te geven een kijkje te nemen bij de kinderopvang. De kinderen kunnen zich laten schminken of ze kunnen hun energie kwijt op het springkussen. Gastouder Kinderopvang Hummeltjeshonk is gelegen aan de Spoorstraat 33 in Vierlingsbeek, telefoon 06-23383964. Zie ook www.kinderopvang-vierlingsbeek.nl.

Fashion Tour in centrum Venray

Venray | Zondag 30 september, modekoopzondag, trekt er weer een Fashion Tour door het centrum van Venray, met op drie locaties (Henseniusplein, ingang Bleek en Grote Markt) een minishow. De eerste Fashion Tour begint om 13.00 uur en de tweede om 15.00 uur.

De deelnemende bedrijven zijn Zij Fashion, Hippe Kip Kindermode, Complot Concept Store, Gerry Weber, Nr 39, Wolf, Puur, Bags & Beautiful, Vero Moda, Esprit en Berden (+ koffer Vice Versa) Elke laatste zondag van de maand is er een koopzondag in Venray. Aan elke koopzondag is een thema gekoppeld. Op basis daarvan worden telkens nieuwe activiteiten georganiseerd. De winkels zijn geopend van 12.00 - 17.00 uur. Het parkeren is gratis.