Ine Boot de Vocht is met haar praktijk hoofdsponsor van de wandeltochten.
Ine Boot de Vocht is met haar praktijk hoofdsponsor van de wandeltochten. Foto: Henk Lammen

Gezinsuitje: familiespeurtocht

Venray | Nog ruim een week en dan vindt de vijfde editie van de Venrayse Singelloop plaats. Op zondag 7 oktober is Venray het domein van hardlopers en wandelaars. Speciaal voor de lustrumeditie is er een nieuw element toegevoegd aan het evenement: een familiespeurtocht voor het hele gezin.

Door Henk Lammen

Nederland telt ruim 6,5 miljoen wandelaars. Vier miljoen hiervan noemt gezondheid en vitaliteit als reden om regelmatig te wandelen en in beweging te komen. Laat dit nu ook precies het doel van de Venrayse Singelloop zijn. In 2015 werd het programma van de singelloop uitgebreid met wandeltochten. Een schot in de roos, want in het eerste jaar waren er 292 deelnemers. In de daaropvolgende jaren groeide het aantal wandelaars naar 368 (2016) en 565 (2017).

Podotherapie Praktijk Boot de Vocht in Venray is sinds de start van de wandeltochten hoofdsponsor van dit onderdeel. Tot tevredenheid van praktijkhouder Ine Boot de Vocht. "We vonden dat we in het kader van het eerste lustrum iets extra's moesten doen. Vandaar dat we een nieuw onderdeel aan het programma hebben toegevoegd. Ook de allerkleinsten, met name de kinderen van de basisschool, de mogelijkheid bieden om aan een wandeltocht mee te doen. Door er een speurtocht aan te koppelen wordt het voor de kinderen meteen een spannende onderneming. Vijf kilometer wandelen met vader en/of moeder, opa of oma. En onderweg diverse leuke opdrachten uitvoeren."

De deelnemers aan de familiespeurtocht lopen dezelfde route als de reguliere wandelafstand. Met de Bouledrome als centrale rustplaats. Een speurtocht met zes ludieke vragen over voeten, lopen, schoenen en wandelen zoals 'hoeveel stappen doe je over de wereldbol?'. Deelnemers die alle vragen goed hebben, maken kans op een culinair prijsje. Drie families worden opnieuw getrakteerd op een uitje voor het hele gezin. "Wat de prijs is? Dat houden we nog even geheim", lacht Ine. "Maar het is in ieder geval een heerlijke verrassing. Een smakelijk cadeautje voor het hele gezin." Ze hoopt dat het nieuwe initiatief naast de wandeltochten van 5, 10, 15 en 20 kilometer een blijvertje wordt. "We hopen dat het aanslaat en sluiten niet uit dat het een traditie wordt. Het is voor vaders en moeders toch prachtig om samen met hun kinderen op pad te gaan. Heerlijk in de natuur samen wandelen. De familiedeal is de opmaat voor meer wandelplezier in de toekomst." Deelname aan de familiespeurtocht kan alleen via voorinschrijving. Aanmelden dient te gebeuren voor 4 oktober. Een familiedeal van vier personen kost negen euro. Maximaal 50 gezinnen, in totaal dus 200 wandelaars, kunnen deelnemen aan het nieuwe initiatief. Een familiedeal kan worden afgehaald bij Podotherapie Praktijk Boot de Vocht aan de Westsingel 5B in Venray.

Voor meer informatie kijk op de website of de Facebookpagina van de Venrayse praktijk. Bellen kan ook, telefoon 0478-589176, evenals emailen info@podovenray.nl.