Stijn Brinkman verovert de bal met een sliding, rechts Armend Shala.
Stijn Brinkman verovert de bal met een sliding, rechts Armend Shala. Foto: Jolijn van Goch

Sterke start Venray

Venray-Bekkerveld: 4-1 (3-0). Doelpunten Venray: Jeroen Vullings, Ron Kleuskens, Bram Vievermans (2).

Venray: Van Enckevort, Wismans, Van Dijck, Brinkman, Egelmeers (48. Willemsen), Vullings (72. Kersten), Shala, Vievermans, Kleuskens, Pelzer, Cornelissen.

Door Alvaro Langenhuizen

Venray | Venray was zondagmiddag in de eerste klasse D op eigen veld een maatje te groot voor Bekkerveld. De thuisploeg won met 4-1 van de bezoekers uit Heerlen. De eersteklasser kwam al binnen tien minuten op voorsprong. De teruggekeerde Armend Shala pikte de bal op rond de middellijn. Met een lage steekpass stuurde hij de lopende Bram Vievermans weg. Zijn lage voorzet vanaf de rechterkant werd geblokt door een tegenstander en kwam voor de voeten van spits Jeroen Vullings terecht. Vullings bedacht zich niet en schoot de bal vrij eenvoudig tussen de palen: 1-0. Venray bleef vervolgens veel in balbezit en ook het betere van het spel houden. Na een halfuur spelen verdubbelden de roodwitten de voorsprong. Ron Kleuskens kreeg de bal door Stijn Brinkman aangespeeld aan de rechterkant rond de middellijn. Kleuskens nam de bal naar binnen mee en besloot op avontuur te gaan. De verdediging van Bekkerveld greep nauwelijks in en Kleuskens schoot vervolgens de bal voorbij de twijfelende doelman Rik Klyn. Venray zat binnen het halfuur op rozen, maar de ploeg van trainer Frans Koenen bleef kansen creëren. In de 31e minuut besloot Danny Pelzer vanaf 25 meter maar eens op doel te schieten. Zijn schot trof het aluminium. In de blessuretijd van het eerste bedrijf werd het echter toch nog 3-0. Venray kreeg aan de linkerkant een vrije trap. Stijn Brinkman gaf een hoge voorzet richting de tweede paal, waar Bram Vievermans de bal tegendraads in de verre hoek kon koppen. De theepauze deed Venray geen best, want de ploeg kwam niet goed uit de kleedkamer. In de 52e minuut kwamen de gasten terug tot 3-1. Bekkerveld-speler Marvin Breemer nam een hoekschop vanaf de linkerkant. Doelman Dirk van Enckevort kwam uit, maar miste de bal volledig. Daardoor kon Randy Eberhard de bal eenvoudig binnenschieten. In de 59e minuut gaf Jeroen Vullings een steekbal op de wederom diep lopende Bram Vievermans, die op snelheid zijn directe tegenstander zijn hakken liet zien, maar zijn schot trof slechts de paal. Bekkerveld kwam in de 69e minuut in ondertal nadat Joris de Kleijn direct rood kreeg na een overtreding op Bram Vievermans. Invaller Stan Kersten (ingevallen voor Vullings) zette een aanval op met Danny Pelzer. Pelzer gaf vervolgens een hoge voorzet vanaf het middenveld op Bram Vievermans. Vievermans verlengde de bal en zette Kersten zo voor de neus van de keeper. Kersten verzuimde echter om het af te maken, de bal werd door de doelman gered. Het onmachtige Bekkerveld probeerde daarna nog wel iets terug te doen, maar creëerde pas in de 90e minuut weer een grote kans. Invaller Sjoerd Pellegrom ontving de bal na een voorzet van Marvin Breemer. Hij stuitte echter op de doelman van Venray. Er viel uiteindelijk nog één doelpunt. Roel Cornelissen gaf een steekpass op Bram Vievermans, die alleen op de keeper af mocht stevenen. Vievermans rondde via de binnenkant van de paal in de verre hoek keurig af en zette de vierde Venrayse treffer op het scorebord: 4-1.