Afbeelding
Foto:

Schutters in actie in Blitterwijck

Blitterswijck | De laatste wedstrijd van de drie Brabantse wipschietwedstrijden 2018 is verschoten op het gildetrein van het St. Antonius Abt Gilde Blitterswijck.

Hieraan namen zes gilden deel. Berry Vink van het gilde van Geijsteren werd eerste in het algemeen klassement met 76 punten. Tweede werd Carla Claessens van het gilde van Blitterswijck met 74 punten. Derde werd Hans Zegers van het gilde Well met 72 punten.

In het dagklassement waren er drie schutters met hetzelfde aantal 28 punten, Berry en Martijn Vink (Geijsteren) en Carla Claessens (Blitterswijck) en dus moest er gekampt worden. Hierbij werd Carla Claessens van het gilde uit Blitterswijck eerste, tweede werd Martijn Vink (Geijsteren) en derde Berry Vink (Geijsteren).

Carla Claessens en Martijn Vink mochten de dagprijs in zilver ontvangen. Berry Vink kon de eerste prijs in het algemeen klassement niet meer ontgaan. Hij bleef met twee punten voorsprong op Carla Claessens eerste. Bij de jeugd werd Floor Pingen van het gilde uit Holthees eerste, tweede was Martijn v.d. Vorst (Geijsteren), derde Max Euwals (Geijsteren). Zij mochten een beker in ontvangst nemen. De Jan Katelaan-wisselbokaal bij de korpsen werd gewonnen door het gilde van Well, tweede was Holthees, derde Overloon, vierde Blitterswijck, vijfde Maashees en zesde Geijsteren.

Foto: Floor Pingen van het gilde uit Holthees mocht bij de jeugd de eerste prijs in ontvangst nemen uit handen van de koning van het gilde van Blitterswijck, Lennart Gooren.