Teleurstellend begin De Peelkorf

Rosolo-De Peelkorf 10-8 (4-5). Doelpunten De Peelkorf: Marly van Asten (3x), Lisa Verlijsdonk (2x), Lieke Thomassen, Rachèl van Meijel en Tina Janssen.

Reusel | Voor De Peelkorf begon het veldseizoen in de topklasse zondagmiddag met een uitwedstrijd tegen Rosolo in Reusel. De ploeg van trainer Luuk Messerschmidt gaf een voorsprong uit handen en verloor uiteindelijk met 10-8.

De bezoekers uit Ysselsteyn begonnen sterk aan de seizoensouverture. De Peelkorf stond na een helft korfballen dan ook met 4-5 voor tegen Rosolo. Na rust veranderde het spelbeeld en daardoor kwam Rosolo langszij. Het duel glipte uiteindelijk uit de handen De Peelkorf. De topklasser kwam nog wel terug tot 8-8, maar in de slotfase liep Rosolo uit naar 10-8. "Verdedigend stond het goed, maar aanvallend was het vandaag te weinig voor een topklasser." Komende zondag staat er een thuisduel tegen Be Quick op het programma voor De Peelkorf. Het duel begint om 15.00 uur. Be Quick won het eerste competitieduel met 13-9 van DDW. Na een duel staat De Peelkorf vijfde in de topklasse. De competitie telt zes ploegen. DDW heeft een slechter doelsaldo dan De Peelkorf en is daardoor hekkensluiter.


Valse start voor Oranje Wit

Rooi-Oranje Wit 6-5 (4-3). Doelpunten Oranje Wit: Maureen Drabbels (3x), Jessica Klaassens en Steffie van Rooij.

St. Oedenrode | De korfbalsters van Oranje Wit zijn de veldcompetitie in de hoofdklasse gestart met een nederlaag. In St. Oedenrode bleef thuisploeg Rooi nipt aan de goede kant van de score: 6-5.

Het was al snel duidelijk dat het een zwaar duel zou gaan worden op de openingsdag. De regen kwam met bakken uit de hemel en daarbij werd de wedstrijd op natuurgras gespeeld. Desondanks begon Oranje Wit scherp aan de wedstrijd, zocht naar goede kansen en wist de wedstrijd te openen met 0-1. Rooi ging ook goed om met de lastige omstandigheden en wist voor de pauze regelmatig te scoren. Het lukte beide ploegen niet om een gaatje te slaan en de 4-3 ruststand was een magere afspiegeling van het spel van beide ploegen. Na rust scoorde de thuisploeg als eerste en sloeg daarmee een gaatje van twee treffers: 5-3. Vervolgens werd er lange tijd niet gescoord, waarna Oranje Wit met twee treffers op rij langszij kwam. In de slotminuten scoorde Rooi de zesde en winnende treffer. Oranje Wit kreeg nog wel enkele kansjes, de punten bleven echter in Sint Oedenrode. Oranje Wit kan de valse start op zondag 30 september goedmaken in de thuiswedstrijd tegen De Horst. Het duel op sportpark 't Klaverblad in Leunen begint om 13.00 uur.


Fanclubdag Wout Poels

Blitterswijck | De jaarlijkse fanclubdag van Sky-toprenner Wout Poels uit Blitterswijck vindt plaats op zondag 7 oktober.

Op en rond het dorpsplein van Blitterswijk en in clublokaal café De Zwart zijn deze dag voor jong en oud vele activiteiten. Nieuw is dat op het dorpsplein een mobiele MBX-crossbaan, een zogeheten pumptrack, wordt opgebouwd waar jong en oud onder toeziend oog van instructeurs een rondje kunnen maken. Bulten en kuilen volgen elkaar snel op. Het is voor jong en oud van elk niveau een enorme kick om te ervaren hoe het is om over een pumptrack te rijden.

Er is een gevarieerd programma samengesteld. De fanclubdag begint om 11.30 uur met de E-bike Dekkers tweewielertocht, gevolgd om 12.00 uur met een toertocht van 60 kilometer met deelname van Wout Poels. Het feestprogramma start om 14.00 uur op het dorpsplein en wordt gepresenteerd door Kevin Wolters. Er is een springkussen, maar de aanwezigen kunnen ook deelnemen aan een meet en greet met Wout Poels, de huldiging van Poels door wethouder Anne Thielen van Venray bijwonen en meedoen aan de quiz Wie wordt fan van het jaar?.

Een van de hoogtepunten van de fanclubdag is de traditionele kinderrace Rondje Blitterswijck. Kinderen tot en met groep 8 mogen op steppen, driewielers en (loop)fietsen meedoen en samen met Wout Poels enkele rondjes rond de kerk fietsen. In café De Zwart, het clublokaal van de fanclub, worden filmbeelden getoond met hoogtepunten van het afgelopen seizoen van Wout Poels. De entree is gratis.


Supporters Wout Poels naar WK

Blitterswijck | Ruim veertig supporters van Wout Poels reizen komend weekend per touringcar van Ghielen Beringe naar het wereldkampioenschap wielrennen in het Oostenrijkse Innsbruck.

Onder de supporters onder andere sport wethouder Anne Thielen van de gemeente Venray en de moeder van Wout, Wilhelmien. Namens de fanclub reizen voorzitter Jos Waals en secretaris René Poels mee. Een delegatie van het bestuur reist voorop en is al in Innsbruck als de supporters arriveren. Zaterdagochtend om 6.00 uur vertrekt de bus vanaf het Dorpsplein in Blitterswijck. De supporters logeren in hotel Wilde Mann in het stadje Steinbach am Bremmer. Na de nachtrust gaat het gezelschap naar Innsbruck, waar de supporters vlak bij het circuit worden afgezet.

Wout Poels maakt deel uit van de sterke Nederlandse ploeg. Het parcours, met op het einde enkele steile hellingen, is op het lijf geschreven van de Sky-renner uit Blitterswijck. Als de renners voor de eerste keer de finish passeren moeten ze nog zeven lokale rondjes van 24 kilometer rijden met telkens een steile klim naar het dorpje Igls. De mannen gaan om 10.00 uur van start en de finish wordt verwacht rond de klok van 16.40 uur.

De supporters keren maandag 1 oktober terug in Blitterswijck.