Afbeelding
Foto: Picasa

SGW-wedstrijd in Ysselsteyn

Ysselsteyn | In het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 oktober vindt in Ysselsteyn het Limburgs kampioenschap Samengestelde Wedstrijd voor paarden en pony's plaats.

De opzet van dit evenement is om voor iedereen een zo mooi mogelijke wedstrijd te organiseren. Maar ook om de beginnende pony- en paardencombinaties in de gelegenheid te stellen om ervaring op te doen in de eventing of zelfs om voor het eerst kennis te maken met deze uitdagende vorm van paardensport.

Dit jaar is er op zaterdag ook een kennismakingsrubriek voor ruiters en amazones tussen de 4 en 12 jaar. Dit gebeurt onder begeleiding van ruiter Mauro Soeteman. De combinaties rijden binnen een omheinde omgeving een kennismakingscross over hindernissen van 10 tot 60 cm.

Tevens worden er op zaterdag de klassen B en L van het Limburgs kampioenschap voor pony's verreden. Op zondag wordt in de klasse M gestreden om de hoogste eer. Uiteraard is er voor de jeugd nog meer te beleven, zoals springen op het springkussen en graven in de grote zandbak.

Op zaterdag is het ook de beurt aan de paardencombinaties in de klasse B (beginner). Op zondag is daar nog een rubriek van, naast de klassen L (licht) en M (midden). Als eerste zullen zij een dressuurproef moeten verrijden, waarbij moet blijken dat zij hun paarden volledig onder controle hebben.

Hierna volgt voor iedereen een springproef op het hoofdterrein waarin ze moeten laten zien het paard onder controle te hebben. Vanaf ongeveer 09.30 uur zal er, zowel op zaterdag als op zondag, gestart worden in de crosscountry, een parcours dwars door het bos, waarin diverse, zoveel mogelijk natuurlijke, hindernissen gesprongen moeten worden en dit binnen de ideale tijd.

Dit is het deel van de eventing waarin de adrenaline gaat stromen en het vertrouwen van de ruiters in het paard op de proef wordt gesteld.

Tevens strijden diverse pony- en paardenruiters om de Bavaria Eventing Trophy en de Audax Media Pony Throphy. Behalve een klassering per wedstrijd is er ook een competitie over vijf landelijke wedstrijden in verschillende klassen waaruit een overall winnaar naar voren komt.

De winnaar ontvangt een geldbedrag en diverse aanvullende prijzen. In Ysselsteyn heeft iedereen de laatste mogelijkheid om zijn of haar beste beentje voor te zetten en daarmee te stijgen in het klassement.

Foto: Amazone Natascha Mennen (lid van PSV Ysselsteyn) met Zilona.