Bijeenkomsten zonnepark Smakt

SMAKT | Er komt in Smakt een bijeenkomst om de inwoners meer duidelijkheid te geven over het zonnepark, dat Kronos Solar in het dorp wil bouwen.


Door Henk Baltussen

Dat is de uitkomst van het overleg tussen wethouder Martijn van der Putten en de Duitse zonnepanelenontwikkelaar. Dat overleg vond vorige week woensdag in het gemeentehuis plaats. Maar voorafgaand aan die bijeenkomst gaan de gemeente Venray en Kronos aan tafel, samen met dorpsraad Smakt-Holthees en Beepower, de Venrayse energiecoöperatie die draagvlak wil scheppen voor onder meer het opwekken van duurzame energie. De bijeenkomsten zijn nodig nadat enkele dorpsbewoners in opstand zijn gekomen tegen de bouw van het zonnepark dat op een locatie ter grootte van vijftig voetbalvelden moet komen, tussen de snelweg A73 en de Maaslijn.
Toen duidelijk werd wat de impact van het zonnepark voor Smakt kan gaan betekenen en inwoners en dorpsraad bij het college aan de bel trokken, zette Van der Putten het plan in de koelkast. Hierdoor loopt Kronos de nodige euro's aan subsidie mis. Of die subsidie volgend jaar nog bestaat, is ongewis. De data van de bijeenkomsten zijn nog niet bekend.