De Volharding-spelers Jordy de Klijn (links) en Rick Tissen in duel, rechts Kevin Reijnders.
De Volharding-spelers Jordy de Klijn (links) en Rick Tissen in duel, rechts Kevin Reijnders. Foto: Toon Gerrits

Matig begin Volharding

Volharding-Venhorst: 0-0. Roel van Rens; Nick Joosten, Nino Janssen, Tom Kessels, Rik Lucassen; Jip Verstegen, Mark Blenckers, Jordy de Klijn (72. Kas van den Bosch); Rick Tissen, Kevin Reijnders (63. Tim Brouwer), Marc van Rens

VIERLINGSBEEK | Volharding is zondagmiddag matig begonnen aan de competitie in de tweede klasse H. Op het eigen sportpark Soetendaal kwam de ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Johan Vullings niet verder dan een bloedeloze 0-0 tegen Venhorst. De Venraynaar zal ook gezien hebben dat er de nodige ruimte is voor verbetering bij de Soetendaal-bewoners. Vorig seizoen werd Venhorst in Vierlingsbeek op de vijfde speeldag nog zeer ruim met 5-0 verslagen, net als zondagmiddag in dezelfde trieste regenachtige ambiance.

De nieuwe Volharding-coach koos tijdens de openingswedstrijd, die onder leiding stond van arbiter Robbert de Graaf uit Venray, van het nieuwe seizoen voor een nieuwe eerste keeper. De 30-jarige Job Vullings -zeven jaar lang de vaste onomstreden en doorgaans betrouwbare doelman bij de roodwitten- moet momenteel de plaats tussen de palen overlaten aan de tien jaar jongere Roel van Rens. Veel van zijn kwaliteiten hoefde Van Rens zondagmiddag niet te laten zien. Venhorst was duidelijk naar Vierlingsbeek gekomen voor een punt en loerde op een spaarzame uitval.

Volharding begon nog wel aardig aan het duel. De roodwitten waren de bovenliggende partij, maar de eindpass was vrijwel iedere keer onvoldoende, waardoor er nauwelijks of geen gevaar gecreëerd werd voor het Venhorst-doel. Een paar schoten van afstand van de wel goed spelende aanvoerder Mark Blenckers, een pegel van Marc van Rens en een afgeweken schuiver van Jip Verstegen. Dat was het wel zo'n beetje wat de thuisclub liet zien. Venhorst kreeg vlak voor rust een tweetal kansen, ook schoten van afstand. Captain Tom van de Boogaard raakte de paal en Teun van de Putten's uithaal vloog via de vingertoppen van Roel van Rens en de lat over.

In de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd zienderogen. Venhorst bleef loeren op de counter met de levensgevaarlijke Thijs van Sleeuwen, maar hij kwam slechts één keer echt los. Gelukkig voor Volharding verdween zijn inzet in het zijnet. Halverwege het tweede bedrijf had Mark Blenckers de 1-0 op de schoen. De routinier kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten, stond opeens oog-in-oog met Venhorst-goalie maar zijn inzet miste kracht. Waarschijnlijk had er vandaag de hele dag gevoetbald kunnen worden, dan zou er nog geen goal zijn gevallen. Zo ongevaarlijk waren beide ploegen deze middag.

Pluspunt voor Volharding op deze teleurstellende openingspeeldag was het houden van de nul. Verdedigend stond het redelijk goed. Bovendien heeft de ploeg na de eerste speeldag al een punt meer dan vorig seizoen, toen niet voor de eerste keer de derby tegen SSS'18 verloren ging. De Vierlingsbekenaren hebben deze voetbaljaargang inmiddels zeven oefen-, beker- en competitiewedstrijden gespeeld en nog geen enkele keer verloren: vijf keer gelijk en tweemaal winst. De grootste uitdaging voor de nieuwe trainer lijkt het om de aanvallers wat meer vertrouwen te laten krijgen om zodoende het scorend vermogen wat op te vijzelen. Niet onbelangrijk als je wedstrijden wilt gaan winnen...