Afsluiting N270 Wanssum op 30 september

Wanssum | In het weekend van 14 september is het eerste deel van de rondweg in Wanssum aangesloten op de N270.

De definitieve asfaltlaag wordt, volgens planning, op 30 september aangebracht. Zoals aangekondigd wordt voor het aanbrengen van de laatste asfaltlaag en de markeringen de N270 nog een keer afgesloten. De afsluiting start op zaterdag 29 september om 23.59 uur en duurt tot zondag 30 september 23.59 uur. De N270 wordt vanaf het kruispunt Postbaan/Meerlosebaan tot en met de Zomp in twee richtingen afgesloten. Doorgaand verkeer wordt tijdens de afsluiting via de A73 omgeleid. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad. Op de website www.ooijen-wanssum.nl staat een kaartje met daarop de omleidingsroute. Hierop staat ook de meest actuele informatie over de planning en de werkzaamheden.

Optredens centrum Venray

Venray | Ondernemersvereniging Venray Centraal organiseert op zaterdag 29 september tussen 13.30 en 16.30 uur twee optredens in het centrum van Venray.

Op het Schouwburgplein treedt op Die Rübensammler Leunen e.o. De blaaskapel staat onder leiding van Bruno Lucassen en telt veertien leden. De leden komen uit de omliggende dorpen van Leunen. Tijdens diverse nummers verruilen klarinettist Jos en tenorhoornblazer Henk hun instrument voor de microfoon om ook hun vocale kwaliteiten ten gehore te brengen. Ook Bruno Lucassen voorziet de nodige nummers van zijn vocale inbreng. Blaaskapel Rats d'r Neve speelt wisselend op verschillende plaatsen in het centrum. De kapel brengt vaak carnavalsmuziek, maar laat deze middag horen meer in haar repertoire te hebben.

Optocht Sint-Maarten in Veltum

Venray | Jong Nederland Venray houdt op vrijdag 9 november een Sint-Maartensoptocht door de straten van Veltum. Tussen 18.00 en 18.15 uur worden de deelnemers verwacht met hun zelfgemaakte lampionnen bij de blokhut van Jong NL Venray.

Van daaruit, om 18.30 uur, lopen de deelnemers met Sint-Maarten te paard voorop, onder begeleiding van volgauto's en verkeersregelaars. De muzikale begeleiding is in handen van joekskapel Göt Net. De route: Startpunt blokhut Jong NL Venray, Kempweg, Weg in den Berg, Haammakersstraat, Veltumse Kleffen, Blauwververstraat, Vollenbergstraat, Rochusstraat, Engelenstraat, Monikesstraat, Gratenstraat, Dakdekkerstraat, Haammakerstraat, Vogezenlaan, Oerallaan en Kempweg. Eindpunt is blokhut Jong NL Venray. Eenmaal terug bij de blokhut is er een groot kampvuur met chocolademelk en versnaperingen voor de deelnemers. Tevens worden de winnaars van de mooiste lampionnen bekendgemaakt.