Deel raad houdt zorg over De Stek

CASTENRAY | De gemeenteraad van Venray blijft wat zorgen houden over de exploitatie van het kleinschalig zorgcentrum Residence De Stek in Castenray. Desondanks ging het gemeentebestuur niet akkoord met het voorstel van de PvdA om, met oog op de financiƫle krapte, het oude schoolgebouw in het dorp (waar het zorgcentrum moet komen) voor het symbolische bedrag van 1 eurocent te verkopen.

Door Henk Baltussen

PvdA-raadslid Henk Bisschops zei tijdens de raadsvergadering van vorige week de financiƫle basis voor het borgcentrum met vijf appartementen mager te vinden. Door het aankoopbedrag van het gebouw van 50.000 euro naar 1 eurocent terug te brengen, wilde hij de marges wat ruimer maken. Daartoe diende hij een motie in.
Venray Lokaal en ProVenray vonden het gebaar en de motie sympathiek. Maar ProVenray-fractieleider Joep Gielens vroeg zich af of er geen precedenten worden geschapen als akkoord wordt gegaan met die 1 eurocent. "Als het Castenray kan, moet het hier ook kunnen."
Het CDA stelde bij monde van raadslid Martijn Direks dat de 50.000 euro al het resultaat is van onderhandelingen. "De school wordt verkocht met de ondergrond. Dit gebeurt in verband met de financiering van de bouw. Dat is zo afgesproken en we steunen de motie niet." Harrie van Oosterhout (VVD) stelde dat het aankoopbedrag al met een ton is verlaagd, omdat het dak van de school voor dat bedrag moet worden vervangen. Daardoor is de stichting al tegemoetgekomen, volgens Van Oosterhout.
Geen enkele partij steunde de motie van Bisschops. Wel waren alle zes de partijen voor de verkoop van de school die voor een half miljoen euro in een kleinschalig zorgcentrum verandert. "Het kan op deze manier worden rondgebreid", zei Theo Zegers (D66)

PvdA, Venray Lokaal en Samenwerking Venray bleven erbij dat de exploitatieruimte krap blijft.