'Opslaan trimtuin is geen optie'

LEUNEN | De trimtuin in Leunen mag niet door Wonen Limburg worden afgebroken en tijdelijk worden opgeslagen om het bouwproject Leunen Zuid uit te kunnen uitvoeren. Dat vindt Ria Flinsenberg, één van de initiatiefnemers van de trimtuin die in 2013 in Leunen is geplaatst. "Je haalt hier zomaar een sport- activiteit weg."

Door Henk Baltussen


Daarbij snapt Flinsenberg niet waar Wonen Limburg zich mee bemoeit. "De trimtuin is een burgerinitiatief geweest en met vele sponsors tot stand gekomen. Wonen Limburg is er geen eigenaar van en heeft hier niets over te zeggen."
Wonen Limburg zegt de trimtuin, die twaalf bij twaalf meter groot is en in beton staat, weg te moeten halen om de bouw van 41 woningen (Wonen Limburg bouwt er 23) mogelijk te maken. Dit met het oog op de veiligheid en de toegankelijkheid van de bouwlocatie. De verwijdering is tijdelijk, zegt een woordvoerder van Wonen Limburg.
´Na de bouw komt het trimterrein terug als onderdeel van een totaalinrichting van het terrein. Hoewel de trimtuin niet van Wonen Limburg is, voelt de corporatie zich er wel verantwoordelijk voor dat de toestellen goed bewaard blijven tijdens de bouw´, aldus een woordvoerder van Wonen Limburg.
Flinsenberg wil voorkomen dat de trimtuin wordt opgeslagen. "Minstens drie keer in de week maken vrouwen er gebruik van. Er staan ook onder meer een tafel met twee banken, een sponsorbord en een appelboom. Wij hebben hard gewerkt om dat allemaal te realiseren. Laat de trimtuin daar staan en verhuis het meteen naar de nieuwe plek."