Kritiek raad op plan politie; geen extra agenten

VENRAY | De gemeenteraad van Venray heeft weinig goede worden over voor het beleidsplan van de politie-eenheid Limburg voor 2019. 'Een slap verhaal, nietszeggend en we krijgen er geen nieuwe agenten bij', was de teneur binnen de raad.


In het beleidsplan zet de eenheid haar plannen uiteen voor volgend jaar. "Het is knip- en plakwerk", zegt VVD-raadslid Bas Künen. "Het heeft geen waarde. Als we er 'ja' tegen zeggen, gaat het zo de kast in. Er moeten meer agenten bij. die krijgen we niet. Venray hangt aan de laatste mem. Het is nu menens, met de vuist op tafel, wij stemmen daarom niet in."
De brief die Venray als reactie op het plan wil sturen, moet veel scherper, stellen Samenwerking Venray en D66. Petra van Duijnhoven (CDA) denkt dat door de onderbezetting de bom in Ysselsteyn een keer barst. "De criminaliteit loopt daar de spuigaten uit." Zonder politie-inzet loopt het daar echt uit de hand, stelt het CDA-raadslid. Burgemeester Hans Gilissen erkent het agententekort. "Maar laat de Maastrichtse lobby het werk doen. Daar profiteert Venray ook van."