St. Christoffel is een bloeiende vereniging met 700 leden (inzet, Eric van Broekhoven).
St. Christoffel is een bloeiende vereniging met 700 leden (inzet, Eric van Broekhoven). Foto: Henk Lammen

Huidig bestuur luidt noodklok

Venray | Een noodkreet vanuit de bestuurskamer van gymnastiekvereniging Sint Christoffel. De club is naarstig op zoek naar nieuwe bestuursleden. "We zitten nog net niet met de handen in het haar, maar als er voor het einde van het jaar geen nieuwe bestuursleden zijn gevonden, wordt het wel een probleem", vertelt Eric van Broekhoven, de huidige voorzitter van Sint Christoffel.

Van Broekhoven legt aan het einde van dit jaar de voorzittershamer definitief naast zich neer. "Ik ben nu zes jaar voorzitter en zit in totaal dertien jaar in het bestuur. Het is mooi geweest. Het is voor de vereniging goed als er een nieuwe wind gaat waaien. Het is mooi geweest." Niet alleen Van Broekhoven stapt uit het dagelijks bestuur van Sint Christoffel. Ook Mariska Loozen vertrekt op korte termijn wegens privéredenen. Loozen nam de ledenadministratie en het secretariaat op zich. "Veel verschillende taken kunnen door meerdere personen worden opgepakt. Vele handen maken nog steeds licht werk. De ledenadministratie kan best worden opgepakt door bijvoorbeeld twee personen."

Na het vertrek van Van Broekhoven en Loozen bestaat het bestuur van Sint Christoffel nog maar uit twee personen. "Dat wordt wel een issue. De vereniging heeft 700 leden. Twee bestuursleden is veel te weinig. In de ideale situatie bestaat het bestuur uit vijf of zes personen." Tijdens trainingen en evenementen beschikt Sint Christoffel nog steeds over voldoende vrijwilligers. Ook tijdens clubkampioenschapen zijn ouders graag bereid om de handen uit de mouwen te steken. "Eenmalig helpen is vaak geen probleem, maar plaatsnemen in het bestuur is voor veel mensen een probleem. Wellicht dat de drempel toch te hoog is voor veel mensen. Gelukkig hebben we al wel wat signalen gekregen van mensen die eventueel wat willen gaan doen. Binnenkort gaan we in gesprek, maar meer hulp is echt noodzaak. Zonder voltallig bestuur kunnen we geen vereniging runnen. Dat mag volgens mij ook helemaal niet volgens de statuten."

Mensen die zich graag in willen zetten voor Sint Christoffel kunnen een mailtje sturen naar mariskaloozen@gmail.com.

Afbeelding