Afbeelding
Foto:

Oktoberfest Venray verhuist

Venray | De zevende editie van Oktoberfest Venray vindt voor de eerste keer plaats in het centrum van Venray. De Uitmarkt en De Klokkenluider organiseren op zaterdag 27 en zondag 28 oktober het bierfestival op de Grote Markt. De feesttent wordt traditiegetrouw op Duitse aangekleed. Ook bierpullen en bediening in Duitse kledij zullen niet ontbreken.

Jarenlang werd het feest in het Sint Annapark gehouden. Vorig jaar werd al uitgeweken naar de tennishal De Schaapskooi aan de Kempweg. "Dat was toch te ver weg van het centrum. Voor ons als ondernemers is het beter om het Oktoberfest in het centrum te organiseren voor onze kroegen. De Schaapskooi ligt natuurlijk tegen een woonwijk aan en dat was ook niet ideaal", vertelt initiatiefnemer Bert Pelzer.

Op de Grote Markt wordt een feesttent neergezet voor de feestvierders. Rosentaler en Dieter Koblenz zetten op zaterdagavond de feesttent op zijn kop. "We willen Rosentaler om het jaar naar Venray halen. Dat is gelukkig dit jaar weer gelukt. Samen met Dieter Koblenz wordt het weer een groot feest. Daar kan ik echt van genieten. Ze zorgen voor een avondvullend programma. De zaterdagavond belooft weer een spetterend feest te worden."

De organisatie zet op zondagmiddag een Duitse middag op poten. Dan treedt onder meer Gert Janssen op. "We zijn nog op zoek naar een andere act voor deze middag. Overigens wordt er tijdens de Duitse middag geen entree geheven. "Omdat het Oktoberfest nu in het centrum wordt gehouden, verwachten we veel aanloop. Dagjesmensen zijn welkom, maar we mikken ook op voetbalteams, vriendengroepen, families en andere groepen bezoekers. De Duitse middag moet echt een feest worden voor jong en oud. Op zondagmiddag staan er ook lange tafels in de feesttent. Deze tafels horen natuurlijk bij het Oktoberfest, dat geldt ook voor de bierpullen. Deze tafels kunnen wel gereserveerd worden. We hebben er ook dit jaar weer alles aan gedaan om een geweldig feest te organiseren en we denken dat dat gelukt is. Ik vind het wel belangrijk om nog te benadrukken dat de entree op zondag gratis is. Alleen voor de feestavond op zaterdag dient dus een kaartje te worden gekocht", besluit Pelzer enthousiast.

De kaartverkoop van het tweedaagse Oktoberfest is inmiddels gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.oktoberfestvenray.nl. Op de website is ook meer informatie over het evenement te vinden. Tickets voor zaterdagavond zijn online te bestellen voor 16,50 euro per stuk. Bij zowel De Uitmarkt als De Klokkenluider kost een kaartje 17,50 euro. Aan de deur betalen bezoekers 20 euro. (foto: Bas Delhij)