Taalcafé

Venray | Het Taalcafé vindt elke laatste donderdag van de maand van 13.00 tot 14.30 uur plaats in de bibliotheek aan de Merseloseweg 59 in Venray.

De eerstvolgende keer is op donderdag 27 september. Een taal leer je pas echt goed als je veel oefent. BiblioNu Venray houdt daarom maandelijks het Taalcafé. Een plek waar bezoekers op een leuke manier samen de Nederlandse taal kunnen oefenen. Met mensen die nog niet zo lang Nederlands praten en met mensen die de taal goed spreken. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. Marita Peeters, specialist specifieke doelgroepen van BiblioNu: " Het is belangrijk dat mensen met Nederlands als tweede taal de mogelijkheid krijgen om met Nederlanders te praten. We hebben gemerkt dat er veel behoefte aan is. Van bezoekers in de bibliotheek krijg ik regelmatig de vraag of we die mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en samen te praten, kunnen bieden." Iedereen is welkom en deelname is gratis. Kijk voor meer informatie op www.biblionu.nl.

Avondwandeling

Blitterswijck | Muziekvereniging Moed en IJver houdt op zaterdag 22 september een wandeling over de Hei in Blitterswijck.

De start is op het plein tussen 18.30 en 19.30 uur. De wandelaars worden met een huifkar naar het beginpunt op de Boltweg gebracht. Vanaf daar loopt de route via de Veerweg en de Kerkstraat weer naar het Plein. Aan de route zijn pauzeplaatsen met thema's en verhalen.