Nominatie beste café voor Goesting

Venray | Proeflokaal Goesting genomineerd voor beste café van Nederland

Ieder jaar roept het vakblad Misset Horeca een horecazaak uit tot het beste café van Nederland. Enerzijds gebeurt dit door een vakjury die de zaken op locatie komt beoordelen, anderzijds is er ook een publieksprijs waar iedereen op kan stemmen.

Dit jaar is Proeflokaal Goesting genomineerd voor de Top 100 en inmiddels is het proeflokaal aan het Henseniusplein doorgedrongen tot de laatst 135 kanshebbers. De eerste keuring, door middel van een mystery visit, is reeds achter de rug het woord is nu aan de vakjury en het publiek. Om het publiek te wijzen op de competitie is Gijs Schapendonk, uitbater van Proeflokaal Goesting, een campagne begonnen op internet die zich voornamelijk richt op het team van Goesting. "Mijn team is mijn belangrijkste instrument voor succes. Vandaar dat ik hen ook in beeld wil brengen: een café heb je niet alleen, dat draag en draai je met een hecht team!", aldus Schapendonk.

Stemmen op de café top 100 kan tot 26 september via de website www.cafetop100/publieksprijs.


Eeuwfeest KVG

Roermond | 100 jaar ontmoeting, ontplooiing en ontwikkeling. Dit wordt gevierd op 20 september met een groot jubileumfeest in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond.

Bij de oprichting van de vereniging lag de nadruk op de rol van de vouw in haar gezin, de kerk en de samenleving vanuit katholieke beginselen. De identiteit; het karakter van het Katholiek Vrouwengilde (KVG) bewoog de afgelopen honderd jaar met de tijd mee. Anno 2018 is het vrouwengilde nog steeds een verbindende ontmoetingsplaats van en voor vrouwen; een netwerk waarin plaats is voor maatschappelijke betrokkenheid bij de samenleving met oog voor de wereld om ons heen. De positie van de vrouw vormt hierin een speciaal aandachtspunt.

Het Katholiek Vrouwengilde Venray, de afdeling werd opgericht in 1961, is een vrijblijvende ontmoetingsplek voor vrouwen; leden nemen deel aan de activiteiten die hen aanspreken. De ontwikkelingen op digitaal en technologisch gebied gaan razendsnel en ook hier wordt bij de jaarprogrammering middels lezingen en cursussen aandacht aan besteed. Samen met KVG Limburg gaan we de honderd voorbij. De komende jaren zal er gewerkt worden met actuele jaarthema's zoals een duurzame - en gezonde leefstijl, zelfstandigheid en actief blijven.

Vrouwengilde Venray brengt elke twee maanden een convocaat uit met daarin het programma voor de komende maanden, een terugblik op de afgelopen periode en mededelingen van het bestuur of van de diverse interne clubjes. De clubs regelen zelf wanneer en waar ze bij elkaar komen. Dit kan variëren van wekelijks, tweewekelijks, maandelijks of tweemaal per jaar. Zo wordt er samen gebridged, er zijn gespreksgroepen; Kijken naar Kunst, museumbezoeken en galeriedagen in Amsterdam. Er is een zangkoor, worden boeken besproken in de literatuurclubs en gewandeld. Op de derde woensdag van de maand wordt er van 10.30 tot 12.00 uur koffie gedronken in Lunchcafé Uniek, De Bleek 31, Venray. Nieuwe leden zijn van harte welkom. De eerstvolgende ledenactiviteit is op woensdag 10 oktober om 20.00 uur in De Kemphaan, Kennedyplein 1, Venray. Een interessante lezing door Joep van Goch over De wondere wereld van de macrofotografie. Vrouwen die hiervoor belangstelling hebben, zijn welkom om kennis te komen maken. Voor meer informatie zie http://kvgvenray.blogspot.nl of www.kvg-limburg.nl afdeling Venray. Stuur een mailtje naar kvgvenray@gmail.com of bel een van de bestuursleden: Leonie Cals, telefoon 0478-546209 / Truus Saras, telefoon 0478-514818.


Expositie van sieraden in Oirlo

Oirlo | De nieuwe tentoonstelling bij p.ART.s in Oirlo staat in het teken van sieraden. De exposanten zijn Linda Ezerman, Margo Nelissen, Yolande Duchateau, Hay Reijnders en Piet Siebers. Linda Ezerman werkt veel met siliconen en andere materialen. Margo Nelissen is een zilversmid. Yolande Duchateau werkt met hout, kunststof en andere materialen. Hay Reijnders is ook een goudsmid en Piet Siebers vult de tentoonstelling aan met enkele van zijn sculpturen. De kunstwerken zijn te zien tijdens de opening op vrijdag 21 september om 20.00 uur en in het weekeinde van 22 en 23 september van 12.00 tot 17.00 uur. p.ART.s, gevestigd aan de Castenrayseweg 19 in Oirlo, is een expositieruimte met gastkunstenaars. Informatie: www.houtensculpturen.nl.


Bewegen met plezier

Venray | ATV Venray houdt op 23 september onder het motto Bewegen met plezier de jaarlijkse schoolatletiekdag voor leerlingen van basisscholen in de gemeente Venray en omliggende gemeenten. Jongens en meisjes worden ieder ingedeeld in teams per schoolgroep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. De onderdelen zijn 40 of 60 meter sprint, verspringen, 400 meter, vortexwerpen en medicijnbal stoten. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur en zijn om ongeveer 14.30 uur afgelopen.

Informatie: telefoonnummer (0478)586208 of kijk op www.atvvenray.nl.