Afbeelding
Foto:

Debuut voor Fightersheart

Venray | Venray krijgt over enkele weken een heus kickboksgala. Fightersheart wordt op zaterdag 13 oktober gehouden in sporthal De Wetteling. Met de komst van het gala krijgt Venray een Europese primeur. Voor het eerst vechten er namelijk twee lilliputters tegen elkaar in de ring. "Daar zijn we erg trots op", vertelt organisator Mimoun Ahbouk. "Ik wilde dit gevecht vorig jaar in Nijmegen al organiseren, maar dat ging toen helaas niet door."

De vergunning voor het evenement is nog niet helemaal rond. Toch maakt Ahbouk zich daar geen zorgen over. Hij kreeg vanuit de gemeente Venray wel aanvullende vragen over zijn evenement. "Ze willen precies weten welke kickboksers er komen en ook of er risicowedstrijden zijn. Ik ben deze vragen wel gewend. Het blijft wel jammer, want als ik een zaalvoetbaltoernooi wil organiseren, krijg ik nauwelijks vragen."

Volgens de Nijmegenaar komen al deze vragen door het negatieve imago van kickboksen. "Het klopt dat er wel eens kickboksgala's uit de hand lopen, maar er zijn ieder weekeinde wel 70 evenementen. Het gaat in de regel eigenlijk altijd goed, maar als er een evenement uit de hand loopt, wordt dat breed uitgemeten in de media. Met Fightersheart willen we bijvoorbeeld ook geen coffeeshops of seksshops als sponsoren. Deze sponsoren dragen in mijn ogen niet bij aan een goed imago. Toch willen veel bedrijven nog steeds niks met deze sport te maken hebben."

Venray loopt volgens Ahbouk in ieder geval warm voor het kickboksgala in De Wetteling. Tijdens het evenement kunnen zo'n 1000 toeschouwers plaatsnemen in de 'arena'. "De kaartverkoop is inmiddels gestart en die loopt goed. Ook op Facebook wordt veel gereageerd op het evenement in Venray. Er doen ook veel jongens en meiden uit de regio mee. We hebben vechters van onder meer sportscholen in Venray, Venlo, Eindhoven, Blerick en Venlo. Tijdens het evenement staan er twee gevechten op het programma om een Nederlandse titel bij de profs. Er wordt gestreden op één titel bij de semi-profs. "Tijdens de avond hebben we zes schitterende partijen op het programma staan. Het zijn voornamelijk kickboksgevechten en één MMA-gevecht."

Wopke Booijen en Ihsan Yuksel nemen het dus tegen elkaar op tijdens het eerste lilliputtersgevecht van Europa. "Misschien is dit wel een wereldprimeur, maar dat durf ik eigenlijk niet te voorspellen. Vorig jaar is dit gevecht afgelast vanwege een blessure, dus daarom wagen we dit jaar een nieuwe poging."

Meer informatie over het evenement en de kaartverkoop is te vinden op www.fightersheart.nl en facebook.com/fightersheart. Tickets zijn verkrijgbaar in de deelnemende sportscholen.