Tweede zege hockeyers

Oirschot – MHCV: 2-5 (1-2): Guido Pop (2), Max Looman (2), John Jongeneel.

Oirschot | De hockeyers van MHCV Venray wisten zondag hun tweede zege van het seizoen in de derde klasse te behalen. In Oirschot werd de plaatselijke hockeytrots ruim met 2-5 verslagen. Vol moed en geloof in de overwinning ging Venray de wedstrijd in. Na een paar laatste woorden van de coach Cornfiel Kroon en aanvoerder Guido Pop begon het team sterk aan de uitwedstrijd. Na een paar goede aanvallen en een prachtig schot op doel van Jesper Arts, die door de keeper van Oirschot uit de goal werd gehouden, was daar toch al snel de 1-0 voor Venray. Na een superpass van Roy de Rijk wist Guido Pop de bal in de goal te tippen. Vervolgens kreeg Venray het verdedigend zwaar en wist Oirschot een strafcorner te behalen. Die werd simpel het doel in geschoten: 1-1. Maar Venray hield vol en, na mooi combinatiespel op het middenveld, scoorde Max Looman, wederom met een tip-in, de 1-2.

Na rust kwam de Venrayse ploeg al snel op 1-3 door een doelpunt van Max Looman en niet veel later scoorde John Jongeneel met wederom met een tip-in de 4-1. Er werd goed gecombineerd binnen het team en dankzij het snelle spel en een doelpunt van Guido Pop werd het 1-5. Oirschot wist het Venray in het laatste kwartier nog knap lastig te maken. De thuisploeg zette Venray flink onder druk. Door met volle inzet te verdedigen haalde Venray een paar kaarten binnen, wat zowel op als naast het veld voor wat onrust zorgde. Dit resulteerde in een strafcorner voor Oirschot, die goed werd benut: 5-2. Dankzij een paar tactische wissels en het coachen van Max Looman wist Venray de rust te herpakken en de wedstrijd zakelijk te eindigen. Deze tweede overwinning zorgt ervoor dat Venray momenteel bovenaan staat. Komende zondag staat het duel Venray-SON op het programma. Aanvang: 14.45 uur.

Eerste verlies hockeysters

Sjinborn-Venray: 4-1 (4-0). Doelpunt MHCV: Stella Wientjens.

Valkenburg aan de Geul | De hockeysters van MHCV gingen zondag in de vierde klasse hard onderuit in het uitduel met Sjinborn: 4-1. Na de goede start van het seizoen, met twee overwinningen, zowel in de competitie als in de Silver Cup, wilde de Venrayse ploeg de goede reeks voortzetten. Met gezonde spanning en goede moed begon Venray aan de wedstrijd, maar meteen werd duidelijk dat Sjinborn over een aantal goede speelster beschikte. Sjinborn kreeg een aantal kansen, maar de Venrayse verdediging wist zijn mannetje te blijven staan. Ook kwam Venray een aantal keer dicht bij een treffer. Toch was het Sjinborn dat de score opende: 1-0. Vlak na de eerste treffer wist Sjinborn wederom het doel te vinden: 2-0. Venray was even de controle kwijt en moest zich weer zien te herpakken. Kansen kwamen, maar werden niet afgemaakt. Tegen het einde van de eerste helft wist Sjinborn nog eens twee keer te scoren: 4-0.

In de tweede helft herpakte Venray zich. Venray straalde positiviteit uit, de Venrayse hockeysters lieten zich niet beïnvloeden door de tegenstanders of scheidsrechters en speelde hun eigen spel. Er kwamen vele kansen en het was Stella Wientjens die uiteindelijk het doel wist te vinden voor Venray: 4-1. Sjinborn kwam dankzij de goede dekking niet veel meer toe aan grote, gevaarlijke kansen. De knop was omgezet na de eerste helft. Ondanks de vele kansen die Venray creëerde bleef de stand op 4-1 steken en moesten de dames het doen met een verlies. Zondag speelt Venray thuis tegen Liempde. Aanvang: 12.45 uur.