Afbeelding
Foto:

Pokertoernooi in Venray

Venray | Hotel De Witte Hoeve in Venray is op vrijdag 5 oktober vanaf 19.30 uur het decor voor een voorronde van het Nederlands Team Kampioenschap Poker (NTKP).

Dit seizoen worden er verspreid door heel Nederland ruim vijftig voorrondes gespeeld. De beste 20 procent van de voorronde gaat door naar de halve finales. Uiteindelijk wordt in de grote finale gestreden om de titel Beste Pokerteam van Nederland. Ook in Venray en omstreken kan iedere pokerliefhebber zich met een team inschrijven en zich misschien wel kronen tot Nederlands Kampioen. De Witte Hoeve is op 5 oktober omgetoverd tot een ware pokerroom waarin de deelnemers in de eerste plaats strijden om het beste pokerteam van Venray te worden. Het winnende team mag dan een jaar lang deze titel dragen. Daarnaast maken ze ook nog kans om kampioen van Nederland te worden. "Dit is het enige pokerkampioenschap voor teams in Nederland en het mooie er aan is dat het zeer toegankelijk is voor de vele amateurpokeraars die Nederland rijk is. Om mee te doen hoef je geen pokerkoning te zijn. Waar sommige deelnemers al sinds jaar en dag pokeren, spelen anderen het spelletje hier pas voor het eerst. Het NTKP is een evenement dat voor iedereen toegankelijk is.

Ondanks de laagdrempeligheid van het teamkampioenschap, steekt het zeer professioneel in elkaar. De aanwezige toernooidirecteur en aankleding van de ruimte met professionele pokertafels geeft de spelers echt het gevoel dat ze aan een professioneel toernooi in een casino deelnemen"; zegt Mathijs Jonkers, organisator van het kampioenschap. Iedereen die mee wil doen, kan zich via www.onkpoker.nl/ inschrijven. Pokeraars hebben ook de mogelijkheid om een seizoenkaart te bestellen. Zij mogen dan onbeperkt meedoen aan de voorrondes door heel Nederland. Pokeraars kunnen zelf een team van vier spelers samenstellen en zich aanmelden. Er wordt niet om geld gespeeld, maar puur om de eer.


Ruitersport

Venray | Ruitersportcentrum Vlakwater aan de Hardeweg 36 in Venray doet mee met de landelijke actie Open Manege Dagen en houdt op zaterdag 22 september van 10.00 tot 13.00 uur een open dag.

Iedereen die een kijkje wil nemen in de manege is van harte welkom. Er zijn ponyritjes, pony poetsen, spelletjes, lessen waarbij gekeken kan worden vanuit de kantine en informatie voor een ieder die dat wenst.


Helpende Handen

Venray | Afgelopen dinsdag overhandigde de directeur van Daltonschool de Hommel in Oostrum, Johannes Berhitu, in het bijzijn van leerlingen en docenten, een cheque ter waarde van 5.134,23 euro aan Marijke en Bart Veldpaus, bestuursleden van de stichting Helpende Handen India. Marijke en Bart hadden in de week daarvoor aan alle groepen een presentatie gegeven. Mede door de Helpende Handen kunnen steeds meer kansarme kinderen in India naar school. Op de Helpende Handen school is dringend behoefte aan goed meubilair en educatief schoolmateriaal. Maar vooral is er behoefte aan de mogelijkheid om aan tweehonderd schoolgaande kinderen, uit zeer arme gezinnen, dagelijks een gezonde voedzame maaltijd te kunnen verstrekken. Tijdens de sponsorloop renden de kinderen zoveel mogelijk rondjes. De groepen 1 tot en met 4 renden rondom de school en de groepen 5 tot en met 8 konden terecht op de atletiekbaan van ATV Venray. Steven Vidyakaar, initiatiefnemer van Helpende Handen, was erg onder de indruk. Hij stuurde een filmpje waarin hij samen met schoolgaande kinderen de leerlingen van de Hommel bedankt voor hun liefdevolle inzet. De landelijk bekende stichting Wilde Ganzen sponsort deze actie met een premie.


Weerbaarheid voor meisjes

Venray | In het Odapark in Venray wordt op zaterdag 22 september van 14.00 tot 15.30 uur een weerbaarheidstraining voor meisjes in de leeftijd van 12 tot 16 jaar gehouden. "Dat past precies bij onze expositie Weil ich ein Mädchen bin. Oda, een zevende eeuwse koningsdochter, kwam voor zichzelf op. Dat was niet makkelijk in een mannenwereld, maar ze deed het wel. Oda leefde onder andere een tijd als kluizenaar in de buurt Venray en is moeten vluchten omdat ze belaagd werd door jonge mannen uit Venray. Dit gegeven en de zelfstandigheid van Oda zijn voor ons aanleidingen om de weerbaarheidstraining te geven. Dat gunnen we alle meisjes vandaag de dag ook", aldus Roel Sanders, educatiemedewerker van het Odapark kunstlab. "Daarom deze training voor meisjes. Gratis, dankzij RespectOn en Limedsport die dit onderdeel van het jubileumprogramma sponsoren." Personal trainer Davy Wijnands zegt: "Ik geloof dat een veerkrachtige geest binnen een krachtig lichaam je weerbaar maakt voor alles wat op je pad komt." Voor meer informatie/aanmelding: www.odapark.nl of via Roel Sanders, telefoon 06-23448254.