Ruime zege korfbalsters SVOC

SVOC'01-Klimop: 13-4. Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (5x), Marloes Cox (4x), Linda Claessens en Sofie de Mulder (beiden 2x).

Oirlo | De korfbalsters van SVOC'01 hebben een ruime zege geboekt op Klimop uit Kekerdom. In Oirlo werd het liefst 13-4.

Beide teams waren geen onbekenden van elkaar, aangezien SVOC en Klimop vorig seizoen ook al tegen elkaar speelden.

In de eerste helft speelde SVOC fel, waardoor de ruststand 9-1 was. Dat felle spel wilden ze na rust vasthouden, maar er brak een moeizamere fase aan, waarin minder werd gescoord

Uiteindelijk werd er toch dertien keer gescoord. Dat aantal had nog hoger op kunnen lopen, ware het niet dat SVOC veel kansen miste.

Qua doelsaldo gaat het elftal aan kop in de poule. Volgende week staat de wedstrijd tegen het elftal van Tovido op het programma. Dat team komt uit Esch, een plaats in Noord-Brabant.

Oranje Wit wint van Bladella

Oranje Wit-Bladella 18-6. Doelpunten Oranje Wit: Dionne Drabbels (5x), Steffie van Rooij (4x), Janne Gellings, Aniek Drabbels (beiden 3x), Mandy Litjens, Maureen Drabbels en Kim Hendrix (allen 1x).

Leunen | Oranje Wit nam het in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op tegen de dames van Bladella, uit Bladel. Binnen drie minuten was er al zes keer gescoord, waarbij de doelpunten netjes werden verdeeld: 3-3.

Daarna ging Oranje Wit in een hoger tempo spelen en werd de voorsprong uitgebreid: 7-3. Ook in het vervolg van de eerste helft hadden de gasten moeite om mee te komen. Oranje Wit scoorde gemakkelijk.

Het leidde tot een 11-4 ruststand. Er werd voorin goed gecombineerd en achterin prima verdedigd. Dat werd in het hele, constante, duel volgehouden. Bladella daarentegen had moeite met scoren.

Uiteindelijk werd het 18-6. Volgende week spelen de dames uit Leunen tegen Rooi 1 in Sint-Oedenrode.