Wulf en $Hirak op Zomaarpopfestival

Oirlo | Op de 33e editie van het tweedaags popfestival Zomaarpop, op 12 en 13 oktober, kan genoten worden van meer dan twintig acts.

Afgelopen vrijdag was de Zomaarpop pré-party, voorheen bekend als de kick-off. De opwarmer voor het Zomaarpopfestival, maar dan in een nieuw jasje gestoken. Ook het lanceren van de line-up was anders dan anders en werd in tegenstelling tot andere jaren niet op deze avond bekend gemaakt maar verspreid over de afgelopen drie weken. Deze manier van presenteren was ook nieuw voor Zomaarpop, maar sloeg goed aan bij de doelgroep. De publiekstrekkers van dit jaar zijn onder meer Wulf en $Hirak.

Producer/Dj $Hirak, die bekend is onder de jeugdige luisteraars, gaat de vrijdagavond afsluiten op de mainstage. Met hits als Drank & Drugs, Krantenwijk, Jungle en zijn eigen single Miljonair is Jack $Hirak niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphop. Zanger Wulf die onder andere bekend is van All Things Under The Sun, Mind Made Up, Switching Gears en ook de zomerhit van 2016, Summer On You samen met Lucas & Steve, staat nog vers in het geheugen. 2018 Is dus hiermee het jaar van Wulf en is het de eer aan hem om Zomaarpopfestival 2018 op de mainstage af te sluiten.

Ook dit jaar is er weer veel ruimte voor regionaal talent, wat een van de pijlers is van Zomaarpop. Zo zullen onder andere Coolboxer en Vortex Surfer het podium betreden. Daarnaast neemt Social Events, afkomstig uit regio Venray, vrijdagavond de soosstage voor hun rekening. Social Events neemt regionale talentvolle dj's mee die in de soosstage achter de dj booth gaan verschijnen.

Het festival begon in 1986 als een eendaags festival. In het verleden wist het jongerencentrum al grote namen als Kensington, Chef' Special, Go Back To The Zoo, Ronnie Flex en Rondé te boeken. Kaarten zijn uitsluitend te koop aan de deur. Op www.zomaarpop.nl is de gehele line-up en alle informatie over het festival te vinden.


Bourgondisch eten bij Poort van Loon

Vierlingsbeek | De Poort van Loon is alweer een half jaar open en een begrip binnen de regio geworden.

"We hebben inmiddels een grote verscheidenheid aan gasten mogen ontvangen", zo zegt Paul Welbers. "De reacties zijn over het algemeen lovend over de metamorfose die het restaurant heeft ondergaan. Het is gezelliger, huiselijker en toegankelijker geworden. De menukaart is gevarieerd en lekker gangbaar. De kletspotjes vol met dilemma's en vragen worden goed gebruikt, waardoor je vanzelf gespreksonderwerpen hebt, die tot hilarische momenten leiden. De kinderen vermaken zich kostelijk op het springkussen buiten. Kortom: een leuke plek voor jong en oud."

Na het asperge- en zomerseizoen is het nu tijd voor de najaarskaart. Vanaf 10 oktober gaat deze nieuwe kaart in, waarop natuurlijk onder meer nieuwe lunch- en heerlijke wildgerechten. De chef heeft het kerstmenu samengesteld met een veelvoud aan keuzes, zoals je die nergens ziet. "Er wordt zelfs al enige tijd volop gereserveerd voor de feestdagen, nog voor dat het menu bekend is. Dat is best uniek. Veel gasten komen met grote regelmaat terug, dat is een goed teken. Dan hebben ze het naar de zin. En daar doen we het voor",
aldus Paul.

Het restaurant is rolstoelvriendelijk en heeft een eigen parkeerplaats, waar de bezoekers gratis kunnen parkeren. De locatie is tevens af te huren voor feesten/partijen en heeft een separate vergaderruimte ter beschikking. De Poort van Loon is gelegen aan de Overloonseweg 10a in Vierlingsbeek (A73, afslag 7, richting Overloon). Voor meer informatie: www.poortvanloon.nl.


Muziekmakereej Blaos Um Op, een van de oudste joekskapellen van Venray, bestaat 15 jaar. Peel en Maas TV was bij de feestelijke viering.