Afbeelding
Foto:

Fietstocht IVN: Ooijen-Wanssum

Wanssum | IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 23 september een fietstocht met als thema de invloed van rondweg Wanssum en project Ooijen-Wanssum op de natuur en het landschap. De fietstocht start om 9.30 uur bij parkeerterrein Broekberg aan de Venrayseweg in Wanssum. Deelname is gratis.

De tocht voert langs de rondweg en de weert van Wanssum langs de Maas tot en met Blitterswijck. Bij de rondweg zien de wandelaars hoe met de aanleg van deze weg langs Wanssum rekening wordt gehouden met het landschap. In het dorp zelf wordt bekeken hoe de inrichting van de jachthaven en hoe de omgeving er gaat uitzien bij de nieuwe brug.

Om de Maas meer ruimte te geven worden de aanwezige landbouwgronden afgegraven en een nieuwe hoogwatergeul aangelegd. De landbouwgronden worden omgezet naar natuur zoals die van oudsher in het rivierenlandschap voorkwam. Er wordt ook bekeken hoe de dijken (steilranddijk) zijn gebouwd en hoe rekening is gehouden met het landschap. Dit zijn de eerste dijken in Nederland die op deze manier gemaakt worden zodat ze niet opvallen in de omgeving. Afgelopen weekend werd de bestaande N270 aangesloten op het eerste deel van de nieuwe rondweg. Onderdeel van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is de aanleg van een rondweg. De huidige provinciale weg, de N270, loopt dwars door het centrum van Wanssum. Met de aanleg van een rondweg wordt het doorgaande verkeer om het centrum van Wanssum geleid en wordt het centrum ontlast. Op de foto het nieuwe stukje N270 in Wanssum via de rotonde. Foto: Wim Wijnhoven.