De Socialrun is een combinatie van hardlopen en fietsen.
De Socialrun is een combinatie van hardlopen en fietsen. Foto: teamlid Vincent van Gogh-runners

VVG neemt deel aan Socialrun

Venray | Komend weekend neemt een team van medewerkers van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid deel aan de Socialrun. De Socialrun is een estafetteloop, bedoeld om geld in te zamelen voor projecten die openheid rondom psychische aandoeningen bevorderen en heersende taboes doorbreken.

De bedoeling is dat de teams binnen 48 uur een route van 555 kilometer rond het IJsselmeer afleggen. Het team 'Vincent van Gogh Runners' bestaat uit acht lopers. Teamlid en fietser Susanne Wouters legt de strategie uit. "Een loper rent steeds twee kilometer en wordt dan afgewisseld door de volgende loper. De lopers worden begeleid door twee fietsers. Eén die de route bepaalt, de ander voor support. Wij hebben ons team opgedeeld in twee kleinere teams van vier lopers. Het ene team rent, het andere team heeft rust. Om de vijftig kilometer wisselen we. Het team dat rust heeft, kan eten of slapen. Dat laatste gebeurt doorgaans echter weinig, zo leert de ervaring."

Geïnteresseerden kunnen het team sponsoren door een kilometer (ter waarde van vijf euro) te kopen. Om geld in te zamelen, werd er vorige week donderdag een benefietavond gehouden. "Al het geld gaat rechtstreeks naar de stichting", aldus Wouters. "Het geld dat wordt opgehaald gaat naar kleine, lokale projecten die bespreekbaarheid en begrip stimuleren rondom psychische aandoeningen. Denk projecten gericht op werkgevers en sportverenigingen, een boek met ervaringsverhalen van mensen met een psychische aandoening of informatiepakketten waarmee een depressie bespreekbaar kan worden gemaakt." De Socialrun wordt voor de zesde keer georganiseerd. Het team van Vincent van Gogh neemt voor de vijfde keer deel. Meer informatie is te vinden op www.socialrun.nl. Via die site is het ook mogelijk het team financieel te ondersteunen.