Ommetje de Blakt

Sevenum | IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 30 september een ommetje in het stroomgebied van de Blakterbeek. De wandeling start om 10.00 uur op de parkeerplaats aan het eind van het Vongdere in Sevenum. Deelname is gratis.

Het stroomgebied van de Blakterbeek bestaat nu voornamelijk uit agrarisch gebied. Binnen dat stroomgebied liggen de plaatsen Kronenberg en Sevenum. Het beekdal van de Blakterbeek is een van de weinige overgebleven kleinschalige beekdalen in Noord-Limburg en is onder te verdelen in enkele landschapssoorten met elk hun eigen karakter. De Blakterbeek is de rode draad en tijdens het ommetje laten de gidsen zien hoe de beek van karakter veranderd: van een licht meanderde beek in een landschap met knotwilgen, bosjes poelen voor amfibieƫn tot een beemdenbeek waar het beekdal erg breed en nat is en bestaat uit hooi- en graslanden en bossen op veenbodem. Ook worden de verschillende landschapselementen en cultuurhistorische plekken bekeken.

Gekantelde truck op N270

Venray | De N270 tussen Deurne en Wehl was dinsdagmiddag ter hoogte van de Intratuin in Venray afgesloten vanwege een gekantelde vrachtwagen. De weg was tijdelijk afgesloten voor verkeer.