Ysselsteyn niet langs Merselo

Ysselsteyn-Merselo 0-0 (0-0).

Derdeklasser Ysselsteyn heeft zich in eigen huis geblameerd tegen Merselo. Dankzij het doelpuntloze gelijkspel is Ysselsteyn uitgeschakeld in de beker.

Merselo speelt weliswaar twee klassen lager, maar dat was in de uitslag niet terug te zien. Het spelbeeld liet dat verschil wél zien. "Het was eigenlijk continu eenrichtingsverkeer", aldus Ysselsteyn-trainer Ruud Jenneskens.

"Het spel speelde zich eigenlijk constant af op de helft van Merselo, we hebben voldoende kansen gehad. Ons spel in balbezit was echter van een te laag niveau."

Door het gelijkspel, dat in Ysselsteyn ongetwijfeld als een nederlaag aanvoelt, is Ysselsteyn in de poule met onder andere Merselo en SVOC'01 uitgeschakeld. Merselo eindigde als derde, SVOC als vierde. BEVO plaatste zich voor de volgende ronde.

Eenvoudige zege Volharding

Geusselt Sport-Volharding 0-4 (0-3). Doelpunten Volharding: Mark Blenckers (tweemaal), Marc van Rens, Jordy de Klein.

Maastricht | Volharding kende afgelopen zondag een eenvoudige middag op bezoek bij Geusselt Sport. De Maastrichtenaren werden in Zuid-Limburg met 0-4 verslagen.

Het duel was voor rust al beslist. Mark Blenckers maakte er twee, Marc van Rens benutte een penalty. Na rust vergrootte invaller Jordy de Klein de voorsprong.

Dankzij de zege eindigt Volharding als tweede in de poule, waarmee de ploeg uit Vierlingsbeek zich heeft gekwalificeerd voor de volgende ronde. Eerder werd eersteklasser Wittenhorst knap op een gelijkspel gehouden. Aanstaande zondag start de competitie in de tweede klasse voor Volharding met een thuiswedstrijd tegen Venhorst.

Leunen hard onderuit

ZSV 2-Leunen 7-0 (2-0).

Zeilberg | Leunen kreeg op bezoek bij het tweede elftal van ZSV een flinke tik te verwerken. Het werd liefst 7-0 voor de thuisploeg. In Leunen zullen ze met gemengde gevoelens terugkijken op het bekeravontuur. Zo werd er gewonnen van vierdeklasser SJVV, maar verloren van Fiducia en ZSV 2. Leunen mist nog altijd de langdurig geblesseerde aanvoerder Thomas Litjens.

Tegen ZSV 2 moesten daarnaast twee andere ervaren spelers, Frank Gielens en Rob van Ool, het veld na een uur verlaten. "Toen kwamen zij beter in het spel en konden we het niet meer tegenhouden", aldus Litjens die tijdelijk elftalleider is. "We hebben in de beker met veel verschillende jongens gespeeld, de trainer wilde iedereen een kans geven." Zondag komt Grashoek voor de competitie op bezoek in Leunen.