Eerste stappen SP en Wonen Limburg

VENRAY | De SP en Actiegroep voor een Gezonde Wijk en woningcorporatie Wonen Limburg hebben afgesproken samen op te trekken als het gaat om het vocht- en schimmelvrij maken van enkele honderden woning in de Venrayse wijk Bruuske.


De SP bood het rapport Brukske Schimmelwijk afgelopen dinsdag pal voor de gemeenteraadsvergadering aan, aan college en gemeenteraad van Venray. In een onderzoek dat de SP en Actiegroep voor een Gezonde Wijk samen in Brukske uitvoerden, bleek dat veel huurders last van vocht en schimmel hebben in hun woningen.
De SP stelt dat Wonen Limburg als verhuurder met spoed de problemen moeten oplossen. "De gezondheid van de huurders is in gevaar," zegt SP-bestuurslid Bert Vermeulen. "Vooral als dat al jarenlang het geval is." Daarom vinden SP en de actiegroep dat ook de politiek hier verantwoordelijkheid voor moet nemen. Vermeulen: "De gemeente moet de gezondheid van haar inwoners serieus nemen. Dat is nu geregeld via de gemeentelijke GGD. Maar toen we de GGD hierover benaderde werden we verwezen naar Wonen Limburg."
Met Wonen Limburg is onder meer afgesproken dat als bij de SP of de actiegroep vocht- en schimmelmeldingen van huurders binnenkomen, deze worden doorgespeeld naar de woningcorporatie. "Wel met toestemming van de huurder", zegt Mariska van Stelten van de actiegroep. "Met Wonen Limburg gaan we ook het gesprek zoeken met college en gemeenteraad." Van Stelten noemt het eerste gesprek met Wonen Limburg hoopgevend. "Het is een eerste goeie stap in de oplossing van de vocht- en schimmelproblematiek."