Wandeling

Overloon | Natuurkundig therapeut en voedingscoach Ella Halma houdt op zaterdag 22 september van 10.00 tot 14.00 uur een wildplukwandeling met proeverij bij In 't Holt aan de Holthesedijk 8 in Overloon.

De wildplukwandeling vindt plaats in het bos, in het voedselbos en in de tuin. Op deze plaatsen wordt gekeken naar (on)kruiden, wilde planten, eetbare paddenstoelen en naar eetbare ingrediënten van struiken en bomen. Ook wordt er geroken en geproefd. Veel (on)kruiden en planten zijn gewoon te eten als groente of zijn een kruidige toevoeging in bijvoorbeeld salades. Maar heel vaak hebben ze ook een gezondheidsmeerwaarde en zijn ze een geweldig EHBO-product. Ella Halma kan hier alles over vertellen. De excursie wordt afgesloten met een proeverij waarbij fruit, kruiden, wilde planten en bloemen zijn verwerkt. Vragen en aanmeldingen: Hélène Heijs-van der Vlist, e-mail intholtoverloon@outlook.com of telefoon 06-81035777. Meer informatie is te vinden op www.intholtoverloon.nl.

Groepswandeling

Merselo | Wandelsportvereniging De Natuurvrienden Merselo houdt op maandag 24 september een groepswandeling van 10 kilometer.

De start is om 13.30 uur in Den Hoek aan het Grootdorp 99 in Merselo. Het clublokaal is om 13.00 uur open. Er is een wagenrust met zitplaats.