VieCuri ontvangt Vaatkeurmerk 2018

Venray | VieCuri Medisch Centrum heeft opnieuw het Vaatkeurmerk ontvangen van de Hart&Vaatgroep.

Dit houdt in dat het ziekenhuis voldoet aan de eisen die deze patiëntenvereniging stelt aan de zorg voor patiënten met vaatproblemen. Dat dit geen toevalstreffer is, blijkt uit het feit dat VieCuri dit keurmerk al mag voeren sinds 2005, toen het Vaatkeurmerk werd ingevoerd. Het Vaatkeurmerk richt zich op de behandeling van aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, aorta en hals. Om het keurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen. Het keurmerk helpt vaatpatiënten en zorgverzekeraars een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden. Op www.harteraad.nl, de website van de Hart&Vaatgroep, is te zien welke ziekenhuizen het Vaatkeurmerk en het Spataderkeurmerk hebben ontvangen. De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl.

Duurzaam Venray

Venray | De landelijke week van de Duurzaamheid gaat op maandag 8 oktober van start.

Duurzaamheid is al jaren een belangrijk onderwerp binnen Venray en daarom houden Fairtrade Platform Venray, Beepower Venray en gemeente Venray op 8 oktober een samenzijn over duurzaamheid onder het genot van een hapje en een drankje in de raadszaal van het gemeentehuis in Venray. De middag start vanaf 17.30 uur met de inloop, soep en broodjes. Om 18.00 start het officiële gedeelte en vanaf 19.30 uur is er de mogelijkheid tot napraten met een drankje Wethouder Carla Brugman opent het samenzijn. De hoofdgast van de avond is Stichting Wielerpromotie Venray. De stichting presenteert de eerste ideeën over de doelstelling voor komend jaar: Venray is komend jaar tijdens de BinckBank Tour de duurzaamste etappeplaats van de wereld. Verder komen enkele duurzaamheidsvoorbeelden aan de orde. Aandacht voor Fairtrade mag daarbij uiteraard niet ontbreken. Aanmelden kan tot 30 september via e-mail met de titel Fairtrade naar yvonne.jeuken@venray.nl.

BeleefPlus

Oostrum | In Evenementenhal Venray wordt op vrijdag 28 en zaterdag 29 september de 50-plusbeurs BeleefPlus gehouden. Tijdens BeleefPlus is er van alles te doen voor de actieve 50-plusser. De beurs wordt in samenwerking met KBO-Limburg gehouden.

Er vinden diverse workshops en lezingen plaats waar de bezoeker zijn voordeel mee kan doen. Het beter beveiligen van je huis, wat te doen als de vlam in de pan slaat of hoe ga je om met het vraagstuk erfenis en levenstestament. Allemaal zaken waar op professionele manier een antwoord op kan worden verkregen. Naast seminars en workshops is er ook een podium met diverse modeshows en optredens van koren uit de regio. Op een groot parcours kunnen allerlei producten worden uitgeprobeerd die ervoor zorgen dat men zo lang mogelijk mobiel blijft. In samenwerking met diverse exposanten zijn er prijzen te winnen. BeleefPlus is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren is gratis. Kijk voor meer informatie op www.beleefplus.nl.