Afbeelding
Foto:

Cosy Heat Groen

Wanssum | Cosy Heat begon in 1991 onder de naam Huub Penders haarden en ging in 2005 verder onder de naam Cosy Heat. Vanaf dag één installeert het bedrijf vakkundig rookkanalen, houtkachels, gas- en houthaarden, cv-kachels en pelletkachels. Sinds enkele jaren speelt duurzaamheid een belangrijkere rol bij het bedrijf aan de Stayerhofweg 8A in Wanssum. Daarom is Cosy Heat Groen in het leven geroepen.

"We kunnen een woning helemaal energieneutraal maken", vertelt verkoper Erik Verberkt enthousiast. "Momenteel maken we een jaren 70-woning helemaal energieneutraal. Het huis krijgt onder meer zonnepanelen, vloerverwarming, buffervat, warmtepomp en de buitenkant wordt aangepakt. Aan het einde van de ingreep wordt de woning, zonder gasaansluiting, maar met een warmtepomp verwarmd." Veel doet Cosy Heat Groen zelf, maar als er hulp van een derde partij nodig is, wordt die hulp ingeroepen. Het bedrijf uit Wanssum blijft wel altijd het eerste aanspreekpunt. "We regelen alles en op die manier houden we de lijntjes voor de klant erg kort." Op de combinatie Solar buffervaten en warmtepompen zit momenteel nog subsidie. Het bedrijf helpt zelf mee met de aanvraag van deze subsidie. "Het energieneutraal maken van de woning is een flinke investering, maar op termijn betaald deze ingreep zich terug. Wij kunnen zelfs helpen met de financiering", zegt Verberkt.

Cosy Heat en Cosy Heat Groen werkt uitsluitend met kwaliteitsproducten uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Onderhoud wordt altijd door Cosy Heat of in samenwerking met de leverancier gepleegd. Uiteraard is Cosy Heat nog steeds het juiste adres voor houtkachels en andere gas- en houdhaarden. Ook de elektrische haard is steeds meer in opkomst. "Deze haard zorgt wel voor minder sfeer dan de traditionele haarden, maar de elektrische haard gebruikt geen gas."

Meer informatie is te vinden op www.cosyheat.nl.