SV United-speler Niek van Bergen in duel met Koen Stevens, aanvoerder van EWC'46.
SV United-speler Niek van Bergen in duel met Koen Stevens, aanvoerder van EWC'46. Foto: Jolijn van Goch

Spektakel in Wanssum

SV United-EWC'46 4-4 (1-3).

Doelpunten: 7. Koen Stevens 0-1, 27. Michal Kolodziejski 1-1, 35. Koen Stevens 1-2, 39. Mike Kroon 1-3, 55. Koen Stevens 1-4, 63. Kevin Koolhof 2-4 (strafschop), 71. Stef van Berlo 3-4, 84. Koen Peelen 4-4. Scheidsrechter: Van Straaten (Boxmeer). Gele kaart: Niek van Bergen (SV United). Rode kaart: Michal Kolodziejski (SV United).

SV United: Jacobs, Ter Braak (80. Jacobs), Koolhof, Hendrix, Van Bergen, Snijders, Miraglia (55. Kersten), Peelen, Phillips, Kolodziejski (62. Van Berlo), Lookman.

Door Dennis Stiphout

Wanssum | Het sportpark van EWC'46 en het sportpark van SV United: het scheelt slechts een brug, twee rotondes en wat asfalt. Het niveau van beide elftallen ligt al niet veel verder uit elkaar. EWC speelt komend seizoen in de vierde klasse, SV United in de vijfde. De selectie van de fusieclub bleef dit seizoen grotendeels intact. Stijn Hendrix, Koen Peelen en Bram Lookman kwamen definitief over van de A-jeugd. Verder maakt de club zijn internationale naam steeds meer waar. Naast de Pool Michal Kolodziejski, die al een tijdje bij SV United speelt, streek ook een speler met Italiaanse roots neer bij de club: Giuseppe Miraglia. Voorts zijn er ook nog twee Spaanse spelers op proef, van wie er één keeper is. Trainer Fenne Smits licht toe. "Miraglia heeft in het verleden al eens bij SV United gespeeld, maar is toen naar Brabant verhuisd. Halverwege vorig seizoen is hij hier weer in de buurt komen wonen en heeft hij bij ons aangeklopt. Verder zijn er een aantal jongens die een jaar waren gestopt teruggekomen." Smits kan daarnaast dit seizoen een beroep doen op Kevin Koolhof. Koolhof woonde een tijdje in Spanje, maar is inmiddels weer in Nederland woonachtig. Afgelopen zondag droeg Koolhof de aanvoerdersband, normaal is Willem Peters captain.

Dat deed hij tijdens een spectaculair duel. Voor rust leek er geen vuiltje aan de hand voor EWC, dat onder andere via twee doelpunten van aanvoerder Koen Stevens uitliep naar een 1-3 voorsprong. Tien minuten na rust vergrootte Stevens de voorsprong. Koolhof bezorgde zijn ploeg even later weer een sprankje hoop met een rustig ingeschoten penalty: 2-4. Enkele minuten later leek Stevens het duel te beslissen. Zijn treffer werd echter afgekeurd, omdat de captain buitenspel zou hebben gestaan. Een dubieuze beslissing, dat het kantelpunt in het duel was. United werd beter en kreeg meer en meer hoop op een resultaat. Stef van Berlo maakte twintig minuten voor tijd de 3-4, waarna Koen Peelen de comeback vijf minuten voor tijd compleet maakte. Roel Jacobs liet kort voor tijd de kans op de zege nog liggen. Het was het slotstuk van een spectaculaire wedstrijd, waarin de in de dug-out zittende Kolodziejski vlak voor tijd bij een opstootje ook nog weg werd gestuurd. Bekerduels worden nog weleens afgedaan als oefenwedstrijden, maar daar wilde Koolhof na afloop dan ook absoluut niet aan. "Als je door kunt gaan, is het geen oefenpotje. Dat zie je ook wel terug in de duels. Als je de eerste helft speelt zoals de tweede geef je denk ik niet zo gemakkelijk de goals weg." Desondanks staat het resultaat tegen een goede vierdeklasser. Als United de lijn van de tweede helft vanaf zondag in de competitie door trekt, kan het een mooi seizoen worden. Wellicht een seizoen met een Pools, Italiaans of Spaans tintje. Bij United kan het allemaal.