Stef van Asten is bij Merselo toe aan zijn tweede klus als hoofdtrainer.
Stef van Asten is bij Merselo toe aan zijn tweede klus als hoofdtrainer. Foto: Yvonne Jacobs

Nieuwe uitdaging bij Merselo

Merselo | Stef van Asten is bij vijfdeklasser Merselo toe aan zijn tweede klus als hoofdtrainer. De pas 30-jarige oefenmeester nam aan het einde van vorig seizoen na drie jaar afscheid bij Sambeek.

Door Willem Menting

"Ik heb het er samen met mijn broer over gehad en daarna heb ik de keuze gemaakt om de stap naar Merselo te maken", legt Van Asten uit. "Het voelde na drie jaar Sambeek nog steeds erg goed, maar uiteindelijk heb ik toch besloten om te vertrekken. Het voelt goed om weer in een nieuwe omgeving te werken."

Van Asten stond op 9 augustus voor het eerst voor de groep in Merselo. De eerste weken was de Brabander vooral druk met het scannen van zijn omgeving. "Je komt natuurlijk nieuw binnen. Als je drie jaar in dezelfde omgeving hebt gewerkt is het wennen als je bij een nieuwe club binnenstapt. Ik weet mijn weg nu al aardig te vinden bij Merselo."

Als voetballer speelde Van Asten jarenlang voor DSV (Sint Anthonis) en Volharding (Vierlingsbeek). Vanuit die periode kent hij ook topschutter Bas Litjens. De doelpuntenmachine sluit dit seizoen ook aan bij de selectie van Merselo. Litjens volgt dit jaar ook een trainerscursus. "Hij traint op dinsdag mee met de selectie en op vrijdag traint hij het tweede elftal. Op zondag is hij beschikbaar voor het eerste elftal."

Als trainer van Sambeek speelde Van Asten vier keer tegen Merselo. Vier keer ging Van Asten de boot in. "Het was nooit prettig om tegen Merselo te spelen. Die gasten bleven altijd maar gaan. Ik kon wel genieten van de ongekende drive die de spelers hadden en nog steeds hebben. Ik denk dat ik liever trainer ben van Merselo dan tegenstander. We zijn moeilijk te verslaan denk ik." Dat de ploeg van Van Asten een taaie tegenstander is, bleek afgelopen zondag nog. Toen werd derdeklasser Ysselsteyn op een doelpuntloos gelijkspel gehouden: 0-0. "We hebben een hele gretige groep. Op de trainingen wordt vaak gespeeld op het scherpst van de snede. Daar hou ik wel van. Iedereen vecht voor zijn plek in het eerste team."

De selectie van Merselo telt op papier 32 spelers. Ahmad Qurishi is gestopt en daardoor zoekt Van Asten nog naar zijn ideale duo voor in het centrum van de verdediging. "Dat is wel een aderlating, maar gelukkig staan er andere jongens op. Dat is een positieve ontwikkeling." Ook de vechtlust van zijn ploeg valt Van Asten op. Tegen SVOC'01 trok de ploeg uiteindelijk aan het langste eind dankzij twee treffers in het slot van de wedstrijd: 5-3. Ook tegen vierdeklasser BEVO hield de ploeg stand: 2-2. Tel daar het gelijkspel tegen Ysselsteyn bij op en Merselo kan terugkijken op een goed bekertoernooi. Wat de resultaten voor de competitie betekenen durft Van Asten nog niet te voorspellen. Doelstellingen voor dit seizoen vindt hij dan ook lastig te formuleren. "We beginnen gewoon vol goede moed aan dit seizoen. Uiteindelijk zien we in de winterstop wel waar we staan. Dan kunnen we ook gaan nadenken over een reƫle doelstelling."

Volgens Van Asten is Merselo vergelijkbaar met zijn vorige club Sambeek. "Het zijn realistische clubs en ook de gezelligheid wordt niet vergeten. Dat is natuurlijk niet onbelangrijk."