Frank Gielens combineert voetballen met zijn vaste baan en een deeltijdstudie.
Frank Gielens combineert voetballen met zijn vaste baan en een deeltijdstudie. Foto: Jolijn van Goch

Druk bestaan voor Gielens

Leunen | Het zijn drukke tijden voor Frank Gielens. De speler van Leunen ging samenwonen met zijn vriendin, werkt fulltime bij Mevi en volgt ook nog de hbo-studie technische bedrijfskunde. "Het is druk, maar ik kan werk, studie en thuis gelukkig goed combineren", vertelt de 26-jarige voetballer.

Door Willem Menting

Vorig seizoen keerde Gielens na een periode bij eersteklasser Venray terug bij Leunen. Vanwege zijn avondstudie kon hij nog maar een keer per week trainen en bij Venray zou dat een plek op de bank betekenen. "Bij Leunen was dat wel bespreekbaar, dus een overstap was destijds de beste optie." In het seizoen van zijn terugkeer degradeerde Leunen naar de vijfde klasse. "Ik hoopte natuurlijk op een andere terugkeer, maar ik denk dat de degradatie ook positief kan uitpakken. We hebben een jonge ploeg en kunnen nog veel groeien."

Inmiddels zit Gielens in het tweede jaar van zijn hbo-studie. Eerder stopte hij met een studie op de technische universiteit. Gielens koos ervoor om te gaan werken. Nu begon het toch weer te kriebelen. "Mijn deeltijdopleiding kan ik mooi combineren met mijn werkzaamheden. Ze willen bij mijn werk graag meedenken over de invulling van mijn studie dus dat is wel fijn." Onlangs bereikte Gielens een nieuwe mijlpaal. Sinds vier weken woont hij in de Venrayse wijk Landweert samen met zijn vriendin Mandy Litjens. "Een familielid van mij is kapitein bij defensie en ze is nu een jaar op uitzending. Haar woning zou dus een jaar lang leeg komen te staan. Nu kunnen Mandy en ik gaan samenwonen, dus het is een win-winsituatie. De laatste weken zijn we druk geweest met de verhuizing. Het samenwonen bevalt in ieder geval uitstekend."

De centrale verdediger is in ieder geval blij dat het voetbalseizoen weer voor de deur staat. Toch kwakkelde hij in de voorbereiding nog met een liesblessure die aan het einde van vorig seizoen opspeelde. "Ik ben rustig begonnen. Afgelopen weekeinde heb ik in het bekertoernooi voor het eerste weer minuten gemaakt. Zo kom ik weer rustig in het ritme."

Leunen heeft te kampen met meerdere blessures. Zo scheurde Thomas Litjens in april zijn voorste kruisband af. De komende maanden staat hij nog buitenspel met de zware knieblessure. "Vorig seizoen hadden we ook last van diverse blessures. Daardoor presteerden we erg wisselvallig. We verloren soms vier keer op een rij en daarna pakten we vijf duels op rij één punt. Dat schiet niet op." Bij Venray acteerde Gielens nog in de eerste klasse. Volgend seizoen komt hij dus uit in de vijfde klasse. "Wel gek eigenlijk. Ik speel nu vier niveaus lager. Dat had ik natuurlijk graag anders gezien." Vorig seizoen had Leunen al een jeugdige ploeg. Dit seizoen is het team nog jonger. Dat hoeft volgens Gielens geen nadeel te zijn. "We zullen misschien wel wisselvallig presteren, maar we hebben een groep met allemaal voetballers. We willen graag de bal hebben. Wat dat betreft heb ik er wel vertrouwen in. Voetballend zullen we denk ik sterker zijn dan de meeste tegenstanders, maar in de vijfde klasse wordt meer gevraagd. We zullen ook hard moeten werken. Daar begint het immers mee." Aan een voorspelling voor komende seizoen durft de verdediger zich nog niet te wagen. "In november weten we wel waar we staan, dat durf ik nu nog niet te zeggen."