Afbeelding
Foto: www.mediavisible.com

Jubilea voor Smits dakbedekkingen en BituRec Bitumen recycling

Venray | Het gebouw aan de Metaalweg 14 in Venray is met enige regelmaat onderwerp van gesprek. Op zondag 16 september hebben liefhebbers de kans om het 'gekke gebouw' aan de binnenkant te bekijken. Op deze plek zijn namelijk twee jarige bedrijven gevestigd.

Smits dakbedekkingen bestaat 40 jaar en BituRec Bitumen dakbedekking recycling 20 jaar. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het nieuwe kantoor en in de productiehallen. Er worden demonstraties gegeven en ook voor de kinderen zijn er speciale activiteiten georganiseerd. De poort is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Een doos, of beter gezegd, twee van elkaar gedraaide en op hun kant geplaatste dozen herbergen het nieuwe kantoor van Smits en BituRec. "De vormgeving was mijn idee", zegt Rob Smits, eigenaar van Smits en BituRec. "Ik zat met wat doosjes te spelen toen ik op dit idee kwam. Van buitenaf zie je heel veel dak. En daken zijn onze passie. Een pannendak moet een natuurlijk onderdeel zijn van de architectuur. Het moet van het gebouw een geheel maken, net zoals een mooi schilderij. Om te laten zien wat pannen kunnen doen, hebben we op ons dak drie verschillende kleuren dakpannen liggen." Ook in het interieur van het kantoor zijn verrassende eigen ideeën uitgevoerd, van keuken tot plafond.

Smits dakbedekkingen is een regionaal opererend familiebedrijf. Op 7 december 1978 in Merselo opgestart door Piet Smits. In 1990 trad zijn oudste zoon Rob in dienst en in 1993 kwam zijn jongste zoon Ruud daar nog bij. In 1999 vond de officiële bedrijfsovername van Piet naar zoon Rob en zijn vrouw Mariëlle plaats. Smits dakbedekkingen levert al 40 jaar vakmanschap in alle soorten dakbedekking voor woningen én bedrijven voor zowel nieuwbouw als renovatie. In het dakbedekkingsbedrijf kreeg Rob te maken met afval dat vrijkomt bij de renovatie en sloop van daken. Vanuit die 'afvalstroom' ontstond het idee om bitumen dakbedekkingen te recyclen tot een secundaire grondstof. Daarvoor werd in 1998 BituRec BV opgericht. Het eindproduct van BituRec is een bitumen korrel uit dakafval. Die korrels zijn geschikt voor de productie van nieuwe dakbedekkingen en wegenbouwasfalt. Hoe dit duurzame recyclingproces verloopt, is zondag op de open dag goed te zien voor het publiek. Iedereen is welkom op 16 september.