Afbeelding
Foto:

Clinic met Bettine Vriesekoop bij Red Stars

Venray | Om het belang van ouderen en bewegen te promoten houdt tafeltennisvereniging Red Stars uit Venray op dinsdag 18 september een clinic met oud-Europees tafeltenniskampioene Bettine Vriesekoop.

Tafeltennis is bij uitstek een uitstekende sport voor ouderen. Door weinig beweging gaan de functies bij 50-plusser, zoals coördinatie, reactie en evenwicht, functies die belangrijk zijn in het dagelijks leven, achteruit. Vooral als het niet wordt gestimuleerd. Tijdens de clinic, die om 10.30 uur begint, maakt Vriesekoop duidelijk hoe belangrijk het is om door te gaan met sporten op oudere leeftijd. De clinic wordt gehouden in de zaal van Red Stars aan de Zuidsingel 2a in Venray. Dit in samenwerking van de Nederlandse Tafeltennis Bond, het Alzheimer Café, Venray Dementievriendelijk en Venray Beweegt (Sportember).

Vriesekoop werd Europees kampioen in 1982 en 1992. In 2002 stopte ze met het spelen van tafeltennis op topniveau. Door haar unieke prestaties werd Vriesekoop in 1981 en 1985 uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar in Nederland. Vriesekoop kwam ook in actie op de Olympische Spelen.