Afbeelding
Foto:

Goesting Craft Beer Festival

Venray | Het Henseniusplein in Venray staat het komend weekend in het teken van bier.

Met de tweede editie van het Goesting Craft Beer Festival zet Proeflokaal Goesting zichzelf weer sterker op de kaart in de bierwereld. Met niet minder dan twintig brouwerijen biedt dit speciaalbierfestival weer genoeg te ontdekken.

Naast een aantal regionale brouwerijen en brouwerijen met landelijke bekendheid komen er ook een groot aantal brouwerijen uit het buitenland. Natuurlijk is België, zeker in het traditioneel speciaalbier, een hofleverancier voor het festival maar naast Nederland en onze zuiderburen komen de brouwerijen uit Amerika, Noorwegen, IJsland en Estland.

In ons nieuwe programma UIT in Venray agenda vertelt Gijs Schapendonk meer over het festival. UIT in Venray is elke woensdag- en donderdagavond te zien op Peel en Maas TV en ons YouTubekanaal peelenmaastv. Abonneer gratis op deze laatste om op de hoogte te blijven van al onze video's!

Groot aantal brouwerijen uit het buitenland

De brouwerij die het minst ver hoeft te rijden met haar bieren is De Grieze. Deze brouwerij is gevestigd in het gehuchtje Lull aan de Stationsweg tussen Venray en Oostrum. Dat de mannen daar maar wat trots op zijn, is te merken aan de tenaamstelling van hun meest bekende bier, het Lull's Blond. Met dit bier zijn Joop Nohlmans en Jo Crijns dit jaar uitgeroepen tot kampioen bierbrouwen voor amateurs. Reden genoeg om ze voor het tweede jaar op een rij uit te nodigen op het bierfestival.

Dat Goesting zichzelf op de kaart zet met dit festival wordt ook door de brouwerijen opgemerkt. Meerdere brouwerijen gebruiken het festival om een of meerdere bieren voor het eerst in Nederland, of überhaupt voor het allereerst, te schenken. Goesting Craft Beer Festival kent dan ook zeker vier primeurs voor de Nederlandse markt. Een uitgelezen kans om te ontdekken.

Vier primeurs voor de Nederlandse mark

Ontdekken kan ook bij de Mr. Hop Limited Bottle Bar. Deze bar wordt verzorgd door de heren van de bierwinkel aan de Raadhuisstraat. Hier is het mogelijk om met je proefglas verschillende bieren te proeven die je niet of nauwelijks nog tegen kunt komen. Je hoeft niet meteen een hele fles aan te schaffen maar mag beginnen met een proefglaasje. De kelders van Mr. Hop en Goesting zijn deels geplunderd om deze bar mogelijk te maken. Mocht je nu als bezoeker zijnde iets minder met bier hebben dan is ook daar aan gedacht door de organisatie. Voor het eerst is een wijnbar, verzorgd door +Wine, onderdeel van het bierfestival. Hier kunnen acht verschillende wijnen geproefd worden onder deskundige begeleiding van een sommelier.