Afbeelding
Foto:

Schuufmarkt in Ysselsteyn

Ysselsteyn | De eerste Schuufmarkt vindt plaats op zondag 23 september van 9.00 tot 13.00 uur bij ruim dertig verkoopadressen door heel Ysselsteyn. De route is verkrijgbaar op de Van Montfortstraat, Moostdijk en Ysselsteynseweg. De verkooppunten zijn herkenbaar aan een poster. Zie ook https://www.facebook.com/Schuufmarkt.

Initiatiefnemer Linda Custers lacht: "Na de eerste oproep in het Ysselsteyns Nieuwsblad had ik twee aanmeldingen." Toch liet ze het er niet bij zitten en startte de volgende advertentie met 'de eerste aanmeldingen zijn binnen…'.

Tien weken later is de organisatie in volle gang. Grote posters aan de Deurneseweg, op de advertentieborden in supermarkten, bij ondernemers in Ysselsteyn, overal is de paarsgele reclame zichtbaar.

Custers: "Het idee is begonnen tijdens het opruimen van de zolder. Iedereen herkent het: spullen die je al vaker in de hand hebt gehad maar geen gebruik van maakt. Of dingen die een tweede leven verdienen. Het zijn nieuwe, tweede- of derdehandse en gratis goederen die je gekregen, verzameld of gekocht hebt. Op internet valt veel te kopen en verkopen, toch willen mensen graag fysiek het artikel gezien of vastgehouden hebben. Daarbij blijven veel mensen liefst dicht bij huis zodat ze niet met hun spullen ergens naartoe hoeven slepen."

Hierdoor is het initiatief van een garageverkoop ontstaan. Bij de twintigste aanmelding werd de Schuufmarkt definitief. De naam is tweeledig (schuuf mar): zaken die verschuiven naar een andere eigenaar en geld dat rolt om het te verkrijgen. Naast de winst voor de verkopers had Linda de wens om een goed doel te steunen. Het plan om een speel- en ontmoetingsplek te realiseren in het dorp kan beslist een bijdrage gebruiken. Hiervoor zal een speciale stand ingericht zijn met goederen die door Stef Koonings en Erwin Janssen verkocht zullen worden. Artikelen die aangeboden worden tijdens de garageverkoop, zijn zichtbaar op de Facebookpagina van Schuufmarkt.

Trots is Linda op het logo dat denkFrank heeft ontworpen. "En ook het ontwerp van de posters krijgen we leuke reacties. Langzaam begint de Schuufmarkt praat te krijgen en landt het evenement op Ysselsteynse bodem. Enkele inwoners helpen me met hand-en-spandiensten of om even te sparren betreft de organisatie. Daar ben ik blij om. Op dit moment zijn 38 verkoopadressen aangemeld en de verwachting is dat er nog enkele volgen. Al ben ik import, als pionier pas ik goed in Ysselsteyn", aldus Linda.

Foto: Linda Custers is druk bezig met de organisatie van de eerste Schuufmarkt.