De vrijwilligers van Kindervakantiewerk, met Ricardo Jacobs (links), gaven Ties een passend afscheid.
De vrijwilligers van Kindervakantiewerk, met Ricardo Jacobs (links), gaven Ties een passend afscheid. Foto: Rikus ten Brücke

Speciaal afscheid voor Ties

Venray | Afgelopen woensdag werd op passende wijze afscheid genomen van Ties Testroote. Als vrijwilliger was hij ruim twintig jaar verbonden aan Kindervakantiewerk. Hij werd 70 jaar oud.

Voor de Venraynaar dreigde een anoniem afscheid, maar daar stak Ricardo Jacobs een stokje voor. "Ties had geen familie of andere naasten meer. De gemeente Venray zou zijn uitvaart regelen, maar Ties verdiende in mijn ogen een mooier afscheid", vertelde Jacobs.

Hij zamelde geld in via een actie op Facebook. Inmiddels kreeg hij ook hulp van supermarkt PLUS en Intratuin. "Dankzij deze bedrijven kunnen we een koffietafel houden en hebben we een bloemstuk gekregen voor bij de uitvaart."

Afgelopen vrijdag werd Ties in zijn woning gevonden. Hij gold als einzelgänger. Volgens Jacobs was het wel iemand die altijd voor iedereen klaarstond. "Hij nam bij kindervakantiewerk klusjes aan die eigenlijk liever niemand wilde doen. Dat typeert hem wel. Hij ondersteunde ook jarenlang diverse activiteiten van kindervakantiewerk, maar dat werd de laatste jaren wel minder. Hij was als vrijwilliger ook nog actief bij Vincent van Gogh." Woensdagochtend maakte Ties met de rouwauto een tussenstop bij de Bouledrome in Venray. Tientallen geïnteresseerden konden daar afscheid nemen, bijpraten en troost zoeken bij elkaar.

"Ties had het hart absoluut op de juiste plaats en we mogen hem niet vergeten", besluit Jacobs.