Afbeelding
Foto:

Middeleeuws ridderspektakel

Goch | Het is weer tijd voor een middeleeuws feest op Kloster-Graefenthal.

De tijdmachine stopt opnieuw in het jaar 1474. De Bourgondiërs trekken naar Neuss en op weg daarnaartoe belegeren ze het rijke Kloster-Graefenthal in Goch-Asperden. Kunnen de ingezette troepen de nonnen en het klooster redden?

De toeschouwers kunnen zich tijdens dit ridderfestijn onderdompelen in het leven van Graefenthal in de late middeleeuwen. Op het landgoed bevindt zich namelijk alles wat men zich in de middeleeuwen kan voorstellen. De grote veldslag, optredens van muzikanten en toneelspelers, een markt met buitengewone handelaren uit vele landen en een leuke en taverne.

Hier beleven de bezoekers van de late middeleeuwen vele spannende momenten met onder meer een leger met re-enactors uit vijf naties. Het is de gewoonte van de soldaten om zo echt mogelijk het leven neer te zetten. Ze zijn gedrild met wapens en boogschieten en laten een levensechte veldslag zien met echte kanonnen. Er is ook een kinderstrijd, waarin kinderen tegen echte ridders kunnen vechten.

Daarnaast is er op het landgoed van Kloster-Graefenthal gelegenheid om te genieten van vele heerlijkheden uit de middeleeuwen, zoals hete Met (middeleeuws honinglikeur), vlees van onze middeleeuwse grill, zoals een speenvarken aan het spit, en natuurlijk huisgemaakte dadeltaart.

Het spektakel vindt op 15 en/of 16 september plaats bij Kloster-Graefenthal, Maasstrasse 48-50, 47574 GOCH (Asperden) net over de grens in Duitsland.

Kijk voor meer informatie op de website www.kloster-graefenthal.de/event/mittelalterfest.


Mis in 't Schöpke

Venray | Voor het zesde jaar op rij wordt wekelijks op zaterdag om 18.30 uur een heilige mis gehouden in wijkcentrum 't Schöpke in de Venrayse wijk Veltum.

Daarbij kan het Gebedsteam nog vrijwilligers gebruiken. Voor meer informatie neem contact op met Truus van den Bercken via telefoon 06-29550781.