Training Tim en Flapoor

Venray | De training Tim en Flapoor is een sociale vaardigheidstraining voor kinderen van zes tot en met acht jaar uit de gemeente Venray, Horst aan de Maas, Beesel en Mook en Middelaar. De training gaat van start op maandag 1 oktober van 16.00 tot 17.30 uur bij Synthese aan de Leunseweg 51 in Venray.

Kinderen vinden het soms lastig om te vragen of ze met anderen mogen spelen of worden snel boos in de omgang met andere kinderen. Kinderen leven nog volop in de wereld van de fantasie. Om daar bij aan te sluiten maakt de training gebruik van fantasiefiguren in de rollenspellen. De trainers spelen de fantasiefiguren Tim en Flapoor. Zij laten in elke training voorbeelden zien van zowel gewenste als ongewenste gedragingen naar elkaar toe. Samen met andere kinderen leert het kind hoe het op een goede manier kan omgaan met zichzelf en anderen. Er wordt geoefend door middel van spelletjes, toneelstukjes en met behulp van knutselwerkjes. Aanmelden kan tot 24 september. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Nancy Janssen via e-mail groepswerkvenray@synthese.nl of via het algemene telefoonnummer (0478)517300. Aanmelden via www.synthese.nl.

Nieuwe voorzitter Truckrun Horst

Horst | Paul Driessen is vanaf 1 september de nieuwe voorzitter voor Stichting Truckrun Horst.

Driessen werd in de loop van 2017 al benaderd door de Truckrun of hij het voorzitterschap van deze stichting voor zijn rekening wou nemen. Enkele weken geleden heeft hij toegezegd om de komende periode van vier jaar deze taak uit te gaan voeren. Het zittende bestuur is er bijzonder trots op dat ze een ervaren bestuurder als Driessen bereid hebben gevonden om als voorzitter aan de slag te gaan. Mede gezien dat in 2019 de Truckrun het twintigjarig lustrum groot gaat vieren is Driessen de aangewezen persoon om als voorzitter hier een mooi lustrumweekend van te gaan maken. Paul Driessen is geen onbekende in de gemeente Horst aan de Maas en daarbuiten. In de afgelopen 6,5 jaar was hij als wethouder verbonden in de deze gemeente voor zijn partij Essentie. Het twintigjarige lustrumweekend van Truckrun Horst wordt gehouden op 13 en 14 april 2019.

St. Antonius Abt Gilde Blitterswijck

Blitterswijck | De laatste schietwedstrijd kleine kring van de drie van St. Antonius Abt Gilde Billterswijck op het gildetrein in Blitterswijck wordt gehouden op zondag 16 september om 13.00 uur.

Aan deze Brabantse wipwedstrijden nemen de gilden Blitterswijck, Geijsteren, Holthees, Maashees, Overloon en Well deel. Wie deze wedstrijd individueel wint, mag het zilveren schild in ontvangst nemen. Aan de leiding gaat Barry Vink Geijsteren met 48 punten, Hans Zegers Well en Carla Claessens Blitterswijck staan op de tweede plaats met 46 punten, maar er zijn ook nog twee dagprijzen te verdienen in zilver voor de beste twee schutters op deze dag. Ook voor de jeugd tot en met zestien jaar is er een wedstrijd. Die begint om 16.00 uur en er zijn prijzen mee te winnen.

Danser van Wanssum

Wanssum | Vorige week stond per abuis in Peel en Maas dat de Danser van Wanssum een speerpunt is. Het gaat echter om een kleine platte steen uit de oertijd met daarin gekrast een figuurtje.