Afbeelding
Foto:

Maessen Open Duits Kampioen

Hennweiler | Joe Maessen is in het Duitse Hennweiler Open Duits kampioen quads geworden.

Maessen ging de laatste wedstrijd in met een voorsprong van 36 punten op de Duitser Manfred Zienecker. Vooraf zou Maessen al voldoende hebben aan een tweede plaats in één van de twee te verrijden manches om zich open Duits kampioen te mogen noemen. In de eerste manche pakte Maessen gelijk de kopstart met direct achter zich Zienecker.

Halverwege de manche was het Zienecker die de leiding overnam. Maessen had inmiddels voldoende voorsprong op de derde plaats en eindigde de manche dan ook als tweede waarmee de titel al een feit was. Gedurende de tweede manche reed Maessen de gehele manche op de tweede plaats waarmee hij ook tweede werd in het dagklassement. Na zijn tweede plaats in het ONK quads masters en de derde plaats tijdens de 12 uur van Point de Vaux is dit het derde podium voor Maessen van dit seizoen.

In het weekend van 22 en 23 september gaat Maessen Nederland vertegenwoordigen tijdens de quads of nations in het Deense Slagele. Hij komt hier samen met Mike van Grinsven (Heesch) en Ricardo Phoelich (Wijchen) uit namens Nederland.

Tijdens wedstrijden in Groesbeek (MON) heeft Britt Jans-Beken (Wanssum) opnieuw de dagzege behaald bij de dames. In de eerste manche behaalde Jans-Beken de tweede plaats en moest zij de manchezege laten aan Amber Simons. De tweede manche won zij na een duel met Lynn Kelders waarmee zij ook de dagzege behaalde.

Amber Simons werd vierde in de manche en tweede in het dagklassement. In de jeugdklassen stonden Kevin Simons (Well) en Joey van der Zanden (Wanssum) net langs het podium bij de MX 2 jeugd. Simons behaalde de vierde plaats en bleef hiermee van der Zanden voor, die vijfde werd. Meer uitslagen op de speciale sportpagina verderop in deze editie.

Foto: Het podium van het eindklassement in het Open Duits Kampioenschap quads met winnaar Joe Maessen. Foto: Quad MX live.