Geen Werelddag mondiaal platform

Venray | Het Mondiaal Platform Venray heeft vorig jaar voor de vijftiende keer op de laatste zondag van september een zogenaamde Werelddag gehouden. Al die jaren hebben de organisaties, die aangesloten zijn bij het Mondiaal Platform in Venray, op deze dag aandacht gevraagd voor hun projecten die op een of andere manier goede doelen in verschillende ontwikkelingslanden steunen.

Dit jaar gaat dat feest niet door en staan de informatiekraampjes op deze laatste zondag van september niet op het Henseniusplein. Ook de muziek, de hapjes en kinderspelletjes ontbreken.

"Het Mondiaal Platform Venray is op zoek naar een nieuwe manier om aandacht te vragen voor de wereld die wij samen delen met de vele mensen die er veel slechter aan toe zijn dan wij", zegt voorzitter Elly van Dijck. "Wij zijn wel samen aan het zoeken, maar hebben de goede vorm nog niet gevonden en we willen niet met iets halfbakken komen. Als we met iets anders komen, dan moet het wel met iets goeds zijn dat 'staat als een huis'. Zo ver zijn we helaas nog niet met onze plannen. Dat betekent dat we dit jaar geen Werelddag organiseren en volgend jaar met iets nieuws komen."

Vorig jaar werd op de Werelddag extra aandacht gevraagd voor het Noodfonds Gezinshereniging. Op de vijftiende Werelddag is hiervoor een mooi bedrag ingezameld. Ook hebben enkele Venrayse bedrijven en non-profitorganisaties acties gevoerd en geld gedoneerd. Inmiddels is er de stichting Familyt4all Venray e.o. opgericht. Deze stichting heeft al een aantal mensen geholpen om naar Nederland te komen. Zij hadden zelf onvoldoende financiƫle middelen voor deze reis . Ook in de toekomst gaat deze stichting zich inzetten voor de hereniging van families in Nederland.


Workshop natuurfotografie

Geijsteren | IVN Geijsteren-Venray houdt op zaterdag 29 september een workshop natuurfotografie, waarbij de nadruk ligt op paddenstoelen.

De vier uur durende workshop onder leiding van Paul van Hoof (fotograaf) en Gerard Compiet (paddenstoelenkenner) start om 9.00 uur bij de parkeerplaats van de voormalige voetbalvelden van Geijsteren aan de Oostrumseweg 34. Aanmelden kan tot 22 september via e-mail info@ivn-geysteren-venray.nl.