Zuur verlies Lake Valley

Schaesberg | In de hoofdklasse E verloren de zaalvoetballers van Lake Valley maandagavond in de seizoensouverture in Schaesberg van de titelkandidaat: 4-2.

Het Venrayse team startte uitstekend en creƫerde al vlug enkele goede scoringskansen. De gasten kwamen op 0-1 door een goed uitgespeelde aanval. Nino Bruns legde de bal af op aanvoerder Samir el Ghoul die scoorde. Het team uit Schaesberg, titelkandidaat in de hoofdklasse, trad gehavend aan de wedstrijd aan. De thuisploeg miste een aantal sterke spelers. Lake Valley verdedigde sterk en counterde even later naar 0-2. Weer werd een mooie aanval afgerond door Mats Cuijpers. Dit was tevens de ruststand.

Na rust een ander spelbeeld. Het werd onrustig en chaotisch. Schaesberg startte met druk te zetten over het hele veld. Lake Valley had moeite om zich hier uit te spelen. Twee vermeende tijdstraffen brachten de thuisclub terug in de wedstrijd: 2-2. In de slotfase leek het Venrayse team toch de drie punten mee naar huis te nemen. Samir el Ghoul scoorde uit een vrije trap. De goal werd echter tot grote ontsteltenis van het Venrayse team om onbegrijpelijke redenen afgekeurd. Daarna miste Fabian Hendriks uit een afstandsschot rakelings het doel. Uit de tegenaanval scoorde de thuisclub 3-2. Een laatste slotoffensief met meespelende keeper pakte verkeerd uit: Schaesberg scoorde nog een keer en won met 4-2. Coach Jos van Gerven was niettemin tevreden. "Het getoonde spel met veel inzet en passie geeft hoop voor de toekomst." Op vrijdag 21 september speelt Lake Valley om 20.00 uur thuis in sporthal De Wetteling in de eerste bekerronde tegen Fermonia Boys. Dit Roermondse team degradeerde afgelopen seizoen uit de eerste divisie naar de topklasse.


Wout Poels tweede

Blitterswijck | Wielrenner Wout Poels uit Blitterswijck is achter winnaar Julian Alaphilippe tweede geworden in de Tour of Britain.

Poels won vrijdag de zesde etappe de koninginnenrit van de ronde. Hij was in de sprint te snel voor de Fransman Alaphilippe. Op het heuvelachtige parcours in Engeland bleven Poels en Alaphilippe als laatste over. De Franse medevluchter van Poels nam door de zege in deze etappe de leiderstrui over in het algemeen klassement en won uiteindelijk de ronde.