Afbeelding
Foto:

25 jaar voorzitter van BC Venray

Venray | Herman Verheijen is sinds 1993 voorzitter van de Bridgeclub Venray. Bij gelegenheid van dit zilveren jubileum ontving hij op 6 september de Kei van de Nederlandse Bridgebond. De Kei is ingesteld om leden te eren, die zich binnen hun vereniging buitengewoon hebben ingezet.

En dat geldt zeker voor Herman Verheijen. Hij was 25 jaar een uitstekend voorzitter Binnen het bestuur en de club is hij een bindende factor. Door de rust die hij uitstraalt weet hij menig conflict te voorkomen of te sussen. Hij kan goed relativeren: zijn aandacht concentreren op de dingen die er écht toe doen en de minder belangrijke laten zijn wat ze zijn. Hij is met hart en ziel verbonden met de club en als dat in het verleden nodig was, nam hij de functie van secretaris op zich als zich op dat moment niemand meldde voor die functie. Bovendien is Verheijen lid van de technische commissie en werkt hij mee aan de indelingen voor de bridgeavonden. Ook is hij voorzitter van het overlegorgaan voor de bridgeclubs van Venray.


LK atletiek

Venray | ATV Venray kijkt terug op een geslaagd Limburgs kampioenschap voor CD-junioren op 9 september.

Ruim vierhonderd atleten traden aan voor de diverse atletiekonderdelen sprinten, horden, werpen en springen. Daarnaast streden nog vijftien estafetteteams voor een plaats op het erepodium. De wedstrijden werden begunstigd door mooi weer, veel toeschouwers en goede prestaties van de atleten. Vele van de 12-15-jarige atleten hebben club- en persoonlijke prestaties verbeterd. De atleten van ATV Venray mochten niet de hoogste trede van het erepodium betreden, maar behaalden zes zilveren medailles. De jongens D-ploeg werd tweede bij de 4 x 80 meter estafette in een tijd van 49.13 seconden.

Bij het polsstokspringen werd Alice Leijssen (MC) met haar sprong van 1.90 meter tweede en dit resultaat behaalde zij ook bij het speerwerpen met haar worp van 26.66 meter. Bij het verspringen sprong C-junior Sarah Hermsen 4.39 meter, goed voor een zilveren medaille. Bij de junioren D-meisjes behaalde Mergaline Houwen bij het speerwerpen met een afstand van 23.98 meter de tweede plaats. In een sterk bezet veld van ruim dertig meisjes D-junioren op het onderdeel 60 meter sprint werd Cato van Haren tweede in een tijd van 11.06 seconden.