NK veldschieten bij Ons Genoegen

Ysselsteyn | Handboogsportvereniging Ons Genoegen uit Ysselsteyn houdt in het weekeinde van 14 en 15 september het Nederlands kampioenschap veldschieten in natuurgebied de Paardenkop in Ysselsteyn.

In deze populaire discipline wordt er door meer dan honderd schutters, verdeeld over twee parkoersen, op 24 doelen van diverse afmetingen geschoten, waarbij de afstand bij de helft van de doelen zelf ingeschat moet worden. Deze afstand varieert vanaf 5 tot 60 meter. De grootte van de doelen varieert per afstand, er zijn vier verschillende doelgroottes. Over het algemeen geldt: hoe groter het doel, hoe verder weg het staat. Bij het veldschieten wordt zowel met de recurve, compound, barebow als de traditionele longbow geschoten.

Het parcours is beide dagen vrij te bezoeken vanaf de paden die vrijgegeven zijn.

Boom zevende op EK met Oranje-19

Leunen | Dagmar Boom uit Leunen is met de Oranje U19-damesvolleybalploeg als zevende geëindigd op het EK in Albanië. Ze is naar eigen zeggen 'redelijk tevreden' over dat resultaat.

"Zelf hadden we toch wel graag voor de vijfde plek gegaan, maar we hebben elke wedstrijd hard gevochten. Als de zevende plek dan onze beloning is, dan is dat zo." Jong Oranje won de strijd om de zevende plaats, na de nederlaag in het kruisfinaleduel met Servië (3-1),van Wit-Rusland. De Nederlandse ploeg zegevierde met 3-2 en werkte in dit spannende duel een achterstand van 1-2 weg (25-17, 18-25, 20-25, 25-16, 15-8).

Oranje verloor eerder in de poulefase van Wit-Rusland (3-0), Polen (3-0) en Italië (3-0), maar won daarin van het thuisland Albanië (0-3) en Bulgarije (3-1). Dagmar Boom, die in clubverband speelt voor Team Eurosped, werd tevens achtste in het passklassement. "Van alle passers bij elkaar." Ze richt haar blik nu op haar club. "Op 29 september spelen we om de Supercup tegen Sliedrecht. Die wedstrijd willen we uiteraard winnen."

Oranje Wit klopt ODIO: 3-7

ODIO - Oranje Wit 3-7 (1-4) Doelpunten: Maureen Drabbels en Steffie van Rooij (beiden 2x), Jessica Klaassens, Aniek Drabbels, Janne Gellings.

Millingen aan de Rijn | Hoofdklasser Oranje Wit won zondag in Millingen aan de Rijn van ODIO: 3-7. Door het lage tempo van ODIO lukte het Oranje Wit eigenlijk geen enkel moment om zijn eigen spel te spelen. Toch liepen de gasten voor rust uit naar een marge van drie treffers: 1-4. In de tweede helft probeerden de gasten om aanvallende spel te versnellen, maar het bleef lastig om veel kansen te creëren. Nadat de thuisploeg door slordigheden aan de zijde van Oranje Wit terugkwam tot 3-4, schakelden de gasten een tandje bij. Met drie treffers op rij werd het duel definitief beslist en nam Oranje Wit de punten mee naar Leunen. Het aanvallende spel van ODIO was gedurende het hele duel niet spectaculair, waardoor de winst voor Oranje Winst geen enkel moment in gevaar kwam.

Op sportpark 't Klaverblad in Leunen speelt Oranje Wit op zondag 16 september een thuiswedstrijd tegen Bladella. Aanvang 13.00 uur.

Ruime zege SVOC

VIOS-SVOC'01: 5-14 (1-7). Doelpunten SVOC'01: Linda Claessens (4x), Rian Willems en Sofie de Mulder (beiden 3x), Marloes Cox (2x), Astrid Classens en Maartje Janssen.

Ottersum | De korfbalsters van SVOC'01 pakten zondag in het openingsduel van de overgangsklasse de zege. In Ottersum wonnen de gasten met ruime cijfers van VIOS: 5-14. VIOS, dat vorig jaar kampioen werd in de eerste klasse, was een onbekende tegenstander voor SVOC'01. Toch deerde dat de gasten niet, want SVOC'01 begon sterk. Verdedigend werd het spel van VIOS goed dichtgezet. En de eerste aanval scoorde makkelijk twee punten. Na de vakwissel werd er nog steeds sterk verdedigd en bleef de SVOC'01 kansen creëren, maar ook missen. Na een 1-7 ruststand bleef SVOC'01 ook in de tweede helft de sterkste, maar ook daarin was het vizier niet altijd even goed afgestemd en bleef de tegenstander het gevoel houden aan te kunnen klampen. Maar uiteindelijk wonnen de gasten ruim en zit de eerste zege van dit seizoen in de knip. Op zondag 16 september speelt SVOC'01 thuis tegen Klimop. Het duel op sportpark De Heesakker begint om 13.00 uur.

Merselo start met verlies: 7-6

Flash-Merselo: 7-6 (6-4). Doelpunten Merselo: Aniek van den Heuvel (2x), Geke Nijenhuis, Angela Litjens, Lisa Verhoeven en Fleur Claessens

Den Dungen | De korfbalsters van Merselo verloren zondag het openingsduel in de eerste klasse van Flash. De wedstrijd in Den Dungen eindigde in een nipte 7-6 nederlaag voor de gasten, die halverwege het duel tegen een 6-4 achterstand aankeken. Flash, een onbekende tegenstander voor Merselo, nam in het gelijkopgaande duel een 2-0 voorsprong, maar na de daaropvolgende vakwissel werd het al snel 2-2. Flash liep vervolgens uit naar een 6-4 voorsprong bij de rust.

Na een goede peptalk kwam Merselo in de tweede helft sterk terug. Verdedigend kon Merselo het spel van de thuisploeg ook in die fase prima bijbenen, maar aanvallend was en bleef het zoeken voor de gasten, die de punten aan de thuisploeg moest laten. Zondag 23 september om 13.00 uur speelt Merselo het uitduel met Lottum.