Open Coffee Met… bij Dinnissen

Sevenum | Open Coffee Met… houdt op dinsdag 18 september van 8.30 tot 10.30 uur een bedrijfsbezoek met rondleiding bij Dinnissen Process Technology in Sevenum.

Het bedrijf heeft in 2017 de ondernemersprijs van Horst gewonnen met als thema Internationaal ondernemen. Inmiddels zijn ruim 180 werknemers in vaste dienst en is Dinnissen ondanks aanwezigheid op de gehele wereld sterk lokaal verankerd.

Dinnissen is in 1948 opgericht door de plaatselijke smid Houben en zijn kompaan Dulf Dinnissen. Ze begonnen samen een bedrijf in de molenbouw. Later ging Dinnissen zich toeleggen op de verwerking van diervoerder waarna het uitgroeide tot het bedrijf wat het nu is. Midden jaren zestig vond de verhuizing plaats naar de huidige locatie op bedrijventerrein Berghem in Sevenum. In die periode zette Dulf Dinnissen het bedrijf zelfstandig voort. In de jaren zeventig nam de zoon en schoonzoon van Dulf het bedrijf over. Zij zetten in op verdere internationalisatie en marktdifferentiatie. De huidige directie, die in de jaren negentig het bedrijf overnam via een management buy out, zet het gevoerde beleid voort. De groei van Dinnissen heeft ervoor gezorgd dat op de huidige locatie tegen de grenzen van de beschikbare capaciteit wordt opgelopen. Reden om achter de huidige locatie een nieuw productie hal te gaan bouwen.

De snelle opkomst en intensivering van de mengvoederindustrie in de regio deden continue een beroep op innovatiekracht en kennis. Dinnissen werd specialist in de handeling van bulk solids en poeders. Kennis en knowhow die snel werden ontdekt door de chemie, farmacie en voedingssector.

Steeds breder, steeds hoogwaardiger en steeds internationaler. Vandaag de dag is Dinnissen toonaangevend en befaamd om hun kennis, producten en maatwerkoplossingen in de wereld van poeders, korrels en granulaten. Ontwikkeld, getest en gefabriceerd in eigen huis.


Optisport Venray is rookvrij

Venray | Optisport Venray BV in de gemeente Venray is vanaf 1 januari 2019 rookvrij.

'We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons te gast zijn op de locatie', meldt het bedrijf. 'Dit betekent dat we ons terrein rookvrij maken. Op dinsdag 19 juni heeft Optisport een overeenkomst ondertekend met Alliantie Nederland Rookvrij en zijn we officieel partner van de Rookvrije Generatie. Iedereen is en blijft welkom op onze locatie, ook rokers. We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons terrein, zoals het terras zijn rookvrij'.

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, zweminstructeurs en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij terrein wordt dit voorkomen. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

'De beweging Op weg naar een Rookvrije Generatie werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgeving waar kinderen veel komen rookvrij maken. Dagelijks bezoeken veel kinderen onze accommodaties tijdens zwemles, recreatief zwemmen, om te sporten bij de sportvereniging of om te spelen en bewegen bij Avontura of Krazy Kangaroo. Daarom draagt een rookvrij Optisport bij aan het realiseren van de rookvrije generatie'.


VMK houdt dag vol verrassingen

Venray | Het Venrays Mannenkoor (VMK) houdt op zaterdag 22 september vanaf 8.00 uur een dag waarop iedereen kan leren zingen en in de avonduren een gevarieerd concert wordt aangeboden in de Venrayse schouwburg.

Onder leiding van Europese topcoaches worden in workshops verschillende aspecten van zingen in een groep aangeboden en nummers aangeleerd die tijdens het avondconcert gewoon op het progamma staan. Daarnaast ontvangt gastheer VMK dat zelf die avond ook een aantal nummers presenteert, een viertal bijzonder gasten die zorgen voor een heel gevarieerde avond.

Als eerste is daar het Venrayse No Borders Show Chorus. Dit is een internationaal vrouwenkoor dat bestaat uit zestig dames uit verschillende Europese landen, maar elke maand repeteert in Venray. Het behoort tot de top op het gebied van barbershopzang. Ook het internationale mannenensemble Momentum, het Nederlands barbershop kampioenskwartet Men2B en het mixedkwartet Angels & Demons laten horen waartoe ze in staat zijn.

Bijzonder is dat deze gevarieerde avond met optredens van zes verschillende ensembles wordt aangeboden voor de prijs van slechts tien euro. Maar wat dit muzikale feest compleet maakt is dat in deze toegangsprijs ook deelname aan de workshops is verwerkt. Wel even vantevoren opgeven via www.venraysmannenkoor.nl.

Via de website www.venraysmannenkoor.nl zijn nog kaarten te bestellen voor het concert en op 22 september zijn vanaf 19.00 uur kaartjes te koop aan de kassa van de Schouwburg.