'Meer woningen in Venray mogelijk'

VENRAY | Woningcorporatie Wonen Limburg is verantwoordelijk voor de sociale (huur)woningbouw in de gemeente Venray. De dorpen verwijten Wonen Limburg dat ze worden overgeslagen als het aankomt op het bouwen van huurwoningen. (zie hiernaast). Wonen Limburg reageert hierop.

Wonen Limburg: "Door het te verwachten dalend aantal huishoudens in de toekomst, zijn we terughoudend in het bouwen van reguliere woningen met een afschrijving van 50 tot 100 jaar. Vooral in de kleine kernen.
Is er toch een duidelijke behoefte, dan is het mogelijk dat we tijdelijke, zogenaamde Kompaswoningen toevoegen. Die kunnen ook ontstaan door verbouw van bestaand vastgoed, zoals we dat nu in Schuttersveld doen. Ook ondersteunen wij waar gewenst coöperatieve initiatieven met onze kennis en kunde. Op dit moment verkopen we geen woningen in plaatsen waar we minder dan 10 procent van de woningen in ons bezit hebben. Zo behouden we deze woningen voor de verhuur. In de kern Venray zien wij nog wel mogelijkheden voor meer woningen. We bespreken jaarlijks met de gemeente onze plannen en ambities en maken hierover prestatieafspraken met gemeente en huurdersorganisatie."