Afbeelding
Foto:

Spectrum voor speciaal onderwijs

Venray | De nieuwe naam Spectrum werd vrijdag feestelijk in gebruik genomen door de leerlingen van voorheen Geijsteren Onderwijsgroep Buitengewoon.

De school voor speciaal onderwijs verhuisde in februari van dit jaar naar sbo Focus in Venray. De oude schoolnaam 'Geijsteren', die verwees naar het dorp waar de school voorheen gevestigd was, paste niet meer bij de nieuwe locatie.

Vandaar dat de school op zoek ging naar een nieuwe naam, passend bij het onderwijs, de organisatie én bij sbo Focus. Het werd Spectrum, de naam waarmee de school vanaf het schooljaar 2018-2019 naar buiten treedt. Vrijdagochtend werd de naam samen met ouders en leerlingen 'officieel' in gebruik genomen. Alle leerlingen namen een puzzelstukje mee naar school met hun eigen naam erop. Nadat ze elk een stukje van de puzzel hadden gelegd was het woord Spectrum zichtbaar. Schoolleider Peter van de Laar sprak alle aanwezigen toe waarna het de eer was aan de jongste en oudste leerling van Spectrum om de nieuwe naam officieel te onthullen. Dit deden ze door het doorknippen van een lintje en het onthullen van het gevelbord.

Spectrum is gekozen omdat het symbool staat voor de diversiteit in leerlingen en aanbod. Daarnaast is Spectrum net als Focus een natuurkundige term. De school is een expertisecentrum, waarin betrokken specialisten onderwijs op maat geven aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Ze bekijken de leerling in het brede spectrum.

Foto: De jongste en oudste leerling van Spectrum knippen samen met schoolleider Peter van de Laar het lintje door.


Tuinman gezocht

Venray | Match voor vrijwilligers is voor basisschool De Keg op zoek naar een tuinman.

Omschrijving vacature: De tuinman gaat de tuin rondom de school bijhouden en zorgen voor het schoonhouden van de speelplaats.

Wensen: Vriendelijk en netjes zijn en zelfstandig kunnen werken.

Voor meer informatie over deze vacature neem contact op met Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@matchvoorvrijwilligers.nl. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl.