Kunst en religie

Venray | De regionale werkgroep Vorming en Toerusting van de Protestantse Gemeente Venray houdt in 't Zonnelied in Venray op maandag 24 september van 20.00 tot 22.00 uur een lezing over kunst en religie.

Aan de hand van het schilderij De verloren zoon van Rembrandt van Rijn legt Bjorn Stenvers een verband tussen kunst en religie ten tijde van Rembrandt. Het werk van Rembrandt dichtbij getuigt van degelijke kennis van de Bijbelverhalen. Amsterdam was vrijzinnig en ontving vele mensen uit andere culturen. Hij trouwde met Saskia in de Oude Kerk, maar was geen lidmaat. Zo kon hij zich later vrijwaren van vermaningen door de kerkenraad. Bjorn Stenvers (1972) studeerde in Maastricht en Amsterdam Vormgeving, Kunstgeschiedenis, marketing en communicatie. Aanmelden bij Hermie van Helsdingen via telefoon (077)3982920 of via e-mail hamvanhelsdingen@home.nl.

Orgelconcert

Venray | Willem Hörmann bespeelt op zondag 16 september om 16.00 uur het orgel van de Grote Kerk in Venray.

Hörmann is organist in diverse kerken in Den Bosch e.o en werkt daarnaast als muziekdocent. Ook is hij in binnen - en buitenland als concertorganist te horen. Tijdens dit concert brengt hij werken ten gehore van Bach, Rheinberger, Vierne, Frescobaldi en Reger. Het concert wordt gehouden door het Orgelcomité Venray. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.